dinsdag, 12 mei 2020 10:30

Pictionary

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

In tweetallen de meeste punten scoren. 

Beschrijving van de activiteit

De spelers worden verdeeld in tweetallen. Ze gaan allemaal tegenover elkaar staan bij het afzetlint met de ‘tekentafel’ ertussen.

Dan start het spel en gaan de spelers om en om op weg naar de tekenwoorden. Dit gaat niet op snelheid dus ze kunnen rustig de looproute volgen en een vak kiezen waar ze een tekenwoord willen pakken.

Wanneer de speler een tekenwoord heeft gekozen loopt hij/zij de looproute verder naar de tekentafel. Achterop het kaartje staat een nummer dit nummer roept hij/zij naar zijn/haar medespeler en begint met tekenen (hier zit geen tijd aan verbonden). De medespeler schrijft het woord bij het genoemde nummer op wat hij/zij denkt dat er getekend is. Je vertelt elkaar nog niet of het juist is dit kijken we aan het einde van het spel. Degene die tekent staat dus bij de tekentafel en houdt zijn/haar tekening omhoog wanneer de ander mag gaan raden. De ander blijft bij het afzetlint staan en schrijft het antwoord op, op het antwoordformulier. Ieder heeft zijn/haar eigen antwoordformulier.

Daarna wisselen de rollen om, vooraf spreek je een tijd met de kinderen af en geef je aan wanneer ze bijvoorbeeld nog maar 5 minuten de tijd hebben.

Regels

  • Iedere speler gebruikt zijn/haar eigen kleur stift.
  • Klaar met tekenen gooi het tekenwoord in de emmer die staat bij je eigen afzetlint.
  • Heb je een tekenwoord gekozen in het vak kijk dan eerst of je verder door kan lopen naar de tekentafel (loopt er iemand anders al op de looproute?).

Variaties

  • Ben je met een kleine groep kun je ook iedere speler zijn/haar eigen vak geven met hierin tekenwoorden. Ze hoeven dan maar 1 rechte lijn naar het vak te lopen en terug.
  • Om het wat moeilijker te maken kun je aan beide kant dezelfde woorden neerleggen (spelers 2 krijgen de groene woorden, spelers 1 krijgen de witte woorden) het is aan de tweetallen de taak om zoveel mogelijk verschillende woorden te tekenen. Heb je toch een keer hetzelfde woord gepakt krijg je hiervoor minpunten. Je mag de tekenwoorden namelijk niet terug brengen. (hierbij moet je dus niet aan elkaar het nummer doorgeven maar schrijf je gewoon op wat je denkt dat er getekend is).

Benodigd materiaal

  • Watervaste stiften (2 kleuren)
  • Tekenpapier
  • Antwoordlijsten
  • Woorden die getekend moeten worden
  • Afzetlint (of ander materialen waarmee je duidelijk aan kunt geven waar de groep wel/niet mag komen)
Lees 1165 keer Laatst aangepast op zaterdag, 13 juni 2020 17:19
Log in om reacties te plaatsen