maandag, 31 augustus 2015 02:00

Jeu de boules met kastanjes

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Leuke herfstactiviteit.

Beschrijving van de activiteit

Themaintroductie bevers: Stuiter verveelt zich. Het is herfst en het regent vaak. Hierdoor mag hij niet zo vaak buiten spelen. En binnen weet hij geen leuke spelletjes meer te verzinnen. Stuiter besluit om te bij Bas Bos en Rebbel te gaan kijken. Als hij daar aankomt begint de zon net te schijnen en Bas wil net kastanjes gaan zoeken. Natuurlijk wil Stuiter wel mee! Samen gaan we op zoek naar kastanjes! Bij terugkomst zitten Rebbel en Sterre Stroom te drinken en stuiter laat trots zijn kastanjes zien. Sterre merkt op dat met de kastanjes een spel gespeeld kan worden dat zij ook in Frankrijk heeft gespeeld: jeu de boules. Natuurlijk wil Stuiter dat spel ook proberen!

Themaintroductie welpen: De hele wolvenfamilie is vandaag bij elkaar voor de familie dag. Akela, Raksha, Broer en Vader Wolf: iedereen is er en heeft zich verzameld op de vlakte. Ook Mowgli is van de partij en is benieuwd welk spel er dit keer gedaan gaat worden. Raksha neemt het woord en legt het spel uit.

Eikels en kastanjes zijn in de herfst volop te vinden. Speel een potje jeu de boules. Je hebt alleen wat eikels, kastanjes of steentjes en een takje nodig. Trek een werplijn en het spel kan beginnen. Verdeel de groep in 2 teams. Begin door een stokje / steentje een redelijke afstand van de werplijn te gooien. Hierna gaan de teams om de beurt met de kastanjes gooien zo dicht mogelijk in de buurt van het stokje te komen. Welk team wint?

Ook leuk: teken een paar cirkels op de grond. Allemaal op een andere afstand van de werplijn. Probeer de eikels en de kastanjes in de cirkels te gooien. De grotere cirkels leveren minder punten dan de kleinere. Gooi drie keer. Wie heeft er gewonnen?

Benodigd materiaal

  • Bos waar eiken- en kastanjebomen staan, al kan ieder ander materiaal uit het bos ook.

Tips

  • Begin door met de jeugdleden de kastanjes te gaan zoeken.
Lees 5017 keer Laatst aangepast op vrijdag, 11 december 2020 17:34
Log in om reacties te plaatsen