Een brancard voor Bagheera

(1 Stem)

Welpen een aantal basisknopen leren en leren wat een brancard is en hoe ze deze kunnen gebruiken.

Bagheera is op jacht geweest in de jungle, maar hij is met zijn poot in een doorn gaan staan. Nu kan hij zelf niet meer lopen, maar toch wil hij graag terug naar huis. De welpen helpen Bagheera natuurlijk om thuis te komen, maar hoe kunnen ze dat doen?

In het lokaal liggen touwen en palen (en eventueel ook een zeiltje of doek). Het is aan de welpen om een brancard voor Bagheera in elkaar te zetten. Met de palen en de touwen proberen de welpen samen met de leiding om een brancard te bouwen. Als de brancard stevig is, kunnen de welpen proberen om eerst iets kleins en daarna misschien wel een welp te vervoeren.

Als er per nest een brancard gebouwd is, kan er ook een race gehouden worden. Welk nest kan het snelste het parcours met de brancard afleggen?

10 minuten.

• Palen
  • Touw
  • Eventueel een zeil of een doek

• Controleer de brancard op stevigheid.
  • Als de brancard gedragen wordt, houd dan in de gaten dat deze recht gehouden wordt en voorzichtig wordt neergezet.
  • In plaats van een andere welp op de brancard te verplaatsen, kan ook een pop of knuffel gebruikt worden. Met mooi weer kan ook gedacht worden aan bijvoorbeeld een teil water.
Lees 3743 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 november 2018 01:31

Uitdagende Scoutingtechnieken