maandag, 31 augustus 2015 02:00

Veterstriktikkertje

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Simpele vorm van Uitdagende Scoutingtechnieken bij bevers in spelvorm. Tevens oefenen met fijne motoriek. Deze activiteit kun je gebruiken voor het halen van de Stanley Stekker badge en/of een veterstrikdiploma.

Beschrijving van de activiteit

"Stanley, help me." Ik zat midden op het dorpsplein en mijn veters zaten al voor de zoveelste keer los. Ik word er gek van. Zo kan ik toch niet lekker spelen? "Stanley!" schreeuwde ik zo hard als ik kon. Eindelijk daar kwam hij. "Stanley, je moet het me nu leren. Ik wil zelf mijn veters kunnen strikken, dat gaat sneller dan steeds wachten totdat jij mijn veters weer vastknoopt." Stanley moest lachen. "Heerlijk mopperkind ben je ook, maar goed dat je het wilt leren. Ik ga jou leren knopen. Let op!"

Zo gezegd, zo gedaan. Stanley heeft Stuiter en de andere bevers geleerd hoe ze hun veters moeten strikken. Nu moeten ze het alleen nog een paar keer oefenen om het echt goed in de vingers te krijgen. Daar weet Stanley wel een goede manier voor, namelijk door veterstriktikkertje te spelen!

Eén bever is de tikker en probeert de andere bevers te tikken. Als je getikt bent mag de tikker je veters lostrekken. Nu moet je heel voorzichtig naar de rand van het veld lopen. Daar moet je je veters weer strikken. Pas als je schoenen weer goed vast zitten mag je weer meedoen met het spel. Lukt het de tikker om alle bevers aan de kant te krijgen?

Benodigd materiaal

  • Schoenen met veters, of veterstrik.
  • Plankjes.

Tips

  • Zorg voor veterstrikplankjes voor bevers met laarzen aan.
  • Let goed op dat de bevers elkaar niet omver lopen of over hun losse veters struikelen!
  • Oefen van tevoren met veters strikken.
  • Na deze activiteit hebben de bevers hun veterstrikdiploma dik verdiend!
Lees 5568 keer Laatst aangepast op maandag, 07 december 2020 09:53
Log in om reacties te plaatsen