maandag, 31 augustus 2015 02:00

Zeg maar negen armen en een been

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Werk samen en leer creatief denken tijdens dit spel waarbij je gebruik mag maken van de som van elkaars lichaamsdelen om vooruit te komen. Wie lukt het het snelst om een goed "lopende" samenwerking te maken? En welke creatieve oplossing was het meest efficient?

Beschrijving van de activiteit

Stuiter loopt door Hotsjietonia en ziet Sterre en Noa. Wat zijn die aan het doen? Twee benen en een arm op de grond. Sterre zegt: 3 benen, 1 arm. En ja hoor: 3 benen en een arm op de grond. "Mag ik meedoen?" vraagt Stuiter. Natuurlijk!

Iedereen loopt door elkaar heen. De spelleider roept op een gegeven moment een getal en een lichaamsdeel. De spelers vormen dan zo snel mogelijk een groepje waarin dat aantal lichaamsdelen elkaar raken. Dit kan enkele keren met verschillende aantallen en verschillende lichaamsdelen herhaald worden. Bij dit spel, wat in groepen gespeeld wordt, wordt er door de spelleider gezegd wat de grond mag raken. Voorbeeld; 5 man spelen het spel. De spelleider zegt: 8 armen en 2 benen. De deelnemers mogen dan samen maar 8 armen en 2 benen op de grond hebben. Wie lukt het het snelst om een goed "lopende" samenwerking te maken? En welke creatieve oplossing was het meest efficient?

Tips

  • Deze activiteit is geschikt voor fase 2 (Wij) van de Development Award.
Lees 4418 keer Laatst aangepast op zaterdag, 05 december 2020 11:00
Log in om reacties te plaatsen