maandag, 31 augustus 2015 02:00

Kokosnootroof in Bandarlog

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Kort spel met snelheid.

Beschrijving van de activiteit

Bandarlog is het apenvolk en bestaat uit grijze apen. Het is een volk zonder wet, de apen eten alles en hebben geen eigen taal. Ze gebruiken gestolen woorden die ze afgeluisterd hebben vanuit de toppen van de bomen. Ze willen graag opgemerkt worden en als dat niet lukt, gooien ze takken, noten, vruchten, ja zelfs hun eigen uitwerpselen naar beneden. Ze staan elke dag op het punt om hun eigen wetten en grote dingen in de jungle uit te voeren, maar de dag erna zijn ze alles weer vergeten. Junglebewoners zullen nooit eten, drinken, lopen of slapen daar waar apen geweest zijn.

De apen hebben zelfs een aanmatigend gezegde: "Wat de Bandarlog nu denkt zal de jungle later denken". Op een dag ontvoerden ze Mowgli omdat ze wilden dat hij hen leerde hoe je van stokken en riet matten en nesten kon vlechten om zo beschermd te zijn tegen de kou.

In het midden van een kring ligt een bal (kokosnoot). Alle welpen zitten in de kring en zijn de aapjes uit Bandarlog. Een van de spelers wordt weggestuurd, dit is Koning Aap. Ondertussen wijst de spelleider de jager Bagheera aan. Koning Aap komt terug en probeert de kokosnoot te pakken, hij/zij weet niet wie Bagheera is. Zodra Koning Aap de kring binnenstapt, mag Bagheera opstaan om hem/haar te tikken. Wie wint, Koning Aap of de jager Bagheera?

Tip: met schijnbewegingen kan Koning Aap uitzoeken wie Bagheera is. 

Voorbereidingstijd

Geen.

Benodigd materiaal

  • Een (zware) bal.

Tips algemeen

  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de verschillende zittende welpen in de kring.
  • Zorg dat er ook voldoende ruimte is om om de kring heen te kunnen lopen.
Lees 4308 keer Laatst aangepast op maandag, 17 augustus 2020 21:13
Meer in deze categorie: « Facebook live Vechten of niet? »
Log in om reacties te plaatsen