maandag, 31 augustus 2015 02:00

Boskim

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een kimspel is een verzamelnaam voor allerlei spellen waarbij je je zintuigen moet gebruiken. Het is vernoemd naar ene Kimball O'Hara, uit een boek van Joseph Rudyard Kipling. Deze Kimball, roepnaam Kim, werd opgeleid om spion te worden. Een onderdeel van z'n opleiding was observeren en onthouden. Er zijn veel spellen rondom dit verhaal en deze persoon te verzinnen. Afhankelijk van hoe moeilijk of makkelijk je het maakt, kan een kimspel gebruikt worden voor alle denkbare leeftijdsgroepen.

Beschrijving van de activiteit

De spelleider zoekt in het bos of het park 10 tot 20 voorwerpen: een blad, een takje, een eikel, een stukje mos en zo verder. Hij legt ze bij elkaar. Alle spelers mogen 1 minuut lang naar de voorwerpen kijken. Daarna legt de spelleider er een das / theedoek over. De spelers zoeken nu in het bos om het snelst de 10 voorwerpen die ze gezien hebben. Wie heeft de beste speurneus?

Variatie

  • Voelen en vertellen wat je denkt dat het is.
  • Voelen onder de doek en proberen te omschrijven wat er ligt, de andere kinderen moeten dan raden wat er gevoeld wordt.

Voorbereidingstijd

Materialen verzamelen.

Benodigd materiaal

  • 10-20 voorwerpen uit het bos.
  • Das of theedoek om over de voorwerpen te leggen.

Tips

  • Deze activiteit is leuk om te gebruiken bij de Bas Bos Badge.
  • Geef een extra uitdaging en laat de jeugdleden ook benoemen wat ze gevonden hebben.
  • De bevers kunnen deze activiteit met Rebbel spelen. Ze heeft in haar tuin allerlei dingen uit de natuur bij elkaar liggen: mos, een takje, een blad, een eikel, een bloem en nog veel meer. Ze vindt de natuur zo mooi. Ze kijkt vaak naar naar haar verzameling. Ze weet wat er ligt. Weten de bevers dat ook?
  • De welpen kunnen deze activiteit doen met Ikki. Er is van alles aan haar stekels blijven steken. Ze haalt ze ervan af. (Misschien kunnen de welpen daarbij helpen?) En legt ze op een hoopje neer. Wat zou er allemaal liggen? 

Veiligheid

  • Gebruik geen paddenstoelen of besjes want deze kunnen giftig zijn.
Lees 4868 keer Laatst aangepast op zaterdag, 05 december 2020 10:54
Meer in deze categorie: « Stille dieven Blinde detective »
Log in om reacties te plaatsen