zondag, 30 september 2018 11:23

Baloe's Ruimte Boodschap

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Contact leggen met andere groepen.

Beschrijving van de activiteit

Als een raket in de ruimte vliegt kun je elkaar niet even opbellen. Telefoons doen het niet in de ruimte. Daarom gebruiken we in de ruimte andere dingen. Vandaag gaan jullie zenden. Dit lijkt een beetje op de manier zoals het in de ruimte ook gaat. De persoon die jullie daar alles over kan vertellen heet zendamateur. De zendamateur heeft een speciaal diploma gehaald om met jullie via de zender met andere mensen te praten. Eerst moet je contact maken met de andere mensen. Dat doe je door te roepen. Als er iemand antwoord geeft, spreek je een plekje af om verder te praten. Als het gelukt is om een ontvanger te vinden kun je met elkaar praten via de zender. Misschien zit er wel een welp aan de andere kant die je kunt vragen waar hij heen zou willen vliegen in zijn raket.

Benodigd materiaal

  • Zendapparatuur
  • Zendamateur met machtiging
  • Inschrijving bij de JOTA - JOTI of inschrijving zomerkamp sessie
  • Logboek
  • Leuke vragen voor de ontvanger

Tips

  • Het is handig om voorafgaand met de welpen alvast wat vragen te bedenken die jullie straks willen gaan stellen. Schrijf deze even voor de welpen op, zodat ze niet stil vallen.
  • Het werkt het best als de welpen in kleine groepjes bij deze opdracht komen, maximaal 4 welpen tegelijk. Daarentegen is het wel handig om ze minimaal met zijn tweeën te laten aanschuiven, omdat ze dan elkaar kunnen aanvullen.
  • Test voordat je deze opdracht wilt gaan doen even of er genoeg verbindingen te maken zijn. Als er slechte ontvangst is, kun je de welpen beter een andere opdracht laten doen.
Lees 487 keer Laatst aangepast op woensdag, 17 oktober 2018 18:49
Log in om reacties te plaatsen

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen

Activiteitengebied

Uitdagende Scoutingtechnieken

Duur

15-30 min

Groepsgrootte

1-8 personen

Leeftijdsgroep

7-11 welpen

Locatie

BinnenBuiten

Voorbereidingstijd

5-15 min