Olivia says

(1 Stem)

Bij deze activiteit moeten de bevers goed opletten en luisteren. Dit spel past goed bij de Feur Kleur Badge.

Een leidinggevende speelt Olivia en gaat de bevers opdrachten geven. De bevers voeren de opdrachten uit, maar ze moeten hierbij wel goed luisteren. Alleen als Olivia voor de opdracht 'Olivia says' zegt, moeten ze de opdracht doen. Vertelt Olivia alleen de opdracht zonder 'Olivia says' ervoor te zeggen, dan mogen de bevers de opdracht niet uitvoeren. Voor de opdrachten kun je denken aan stamp met je voeten, spring in de lucht, ga op de grond zitten, ren een rondje, ga dansen, trek gekke gezichten, kijk boos, enzovoort. Je kunt natuurlijk ook de Engelse woorden gebruiken.

Variant

Geef een bever een muntje als hij/zij het verkeerd doet (met een maximum van drie muntjes). Na afloop van het spel moeten alle bevers met drie muntjes een opdrachtje doen die bedacht wordt door de andere bevers of de leiding (bijvoorbeeld een liedje zingen).

Geen, alleen voor de variant heb je muntjes nodig.

Lees 1981 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 november 2018 00:09

Internationaal