Tafelversieringen

Creatief bezig zijn om leuke tafel versieringen te maken voor tijdens een maaltijd.

Thema introductie

Keet Kleur zit samen met Stuiter aan tafel. Stuiter vind dat wat er op tafel staat wel lekker ruikt. Ook de kleurtjes van de verschillende groentes en fruit zien er mooi uit, maar de tafel zelf ziet er nog al saai uit met alleen een wit tafelkleed, waar witte borden opstaan. Keet is het volledig met hem eens, maar ja hoe moeten we daar wat aan veranderen? Op dat moment komt Fleur Kleur binnen en heeft haar armen vol met knutsel spul uit het atelier. Stuiter gaat samen met Keet en Fleur Kleur de tafel versieren.

Tafelverlichting

Vooral in de wintermaanden zijn kaarsjes op tafel sfeervol, maar ook brandgevaarlijk. Gebruik daarom waxinelichtjes in versierde jampotjes. De potjes kunnen beschilderd of beplakt worden.

Servetringen

Van een huls van een luciferdoosje of van een stuk wc-rol kun je een servetring maken. Beplak de ringen met gekleurd papier en versier ze verder.

Tafelkleed

Het is niet zo gezellig om van een kale tafel te eten. Leg daarom een rol behang over de tafel en prik dit met punaises vast. Elke bever kan zijn eigen plaatsje versieren door een tekening te maken met stiften of wasco.

Placemats

Knip van stevig gekleurd papier het model van een placemat: gewoon rechthoekig of een rondje of een bloem of met kerst een kerstboom. Deze kunnen de bevers gaan versieren met allerlei figuurtjes die ze uit sitspapier knippen. Tot slot kan de leiding alle placemats met zelfklevend plastic beplakken.

Menu kaart

Vouw een stevig stuk karton dubbel. Plak aan de binnenkant het menu. Aan de buitenkant kun je nu allerlei dingen tekenen en met mooie dingen beplakken.

Reserveer genoeg tijd voor het verzamelen van de materialen en het vooraf maken van een voorbeeld zodat je weet waar je tegenaan kan lopen. Afhankelijk van wat je gaat doen, zeker ruim een uur hiervoor vrijmaken.

Lichtjes

• Stevig karton
  • Uitgeprint / uitgeschreven menu
  • Kleurpotloden / stiften knutselspullen

• Het tafelkleed versieren kan ook tijdens de maaltijd gewoon aan het einde van de tafel. Kleurtjes op tafel en kleuren maar! Hierdoor blijven de bevers langer op hun plek zitten tijdens bijvoorbeeld de boerenkoolmaaltijd.
  • Deze activiteit is te gebruiken voor de Keet Kleur Badge.
Lees 1338 keer Laatst aangepast op vrijdag, 08 februari 2019 21:39

ExpressieIdentiteit