vrijdag, 11 november 2016 22:35

Noa's fotoboek - de rechten van het kind

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers leren over de rechten van het kind.

Beschrijving van de activiteit

Stuiter eet bij Noa. Ze vertelt hem over haar reizen over de hele wereld. Ze laat hem haar fotoboek zien. Foto's van spelende kinderen, van kinderen op school, van kinderen die eten en drinken. Ze vertelt hem, dat het heel belangrijk is, dat kinderen kunnen spelen, dat ze naar school kunnen gaan en dat ze genoeg kunnen eten drinken en naar de dokter kunnen gaan, als ze ziek zijn. Daarom zijn al die belangrijke dingen opgeschreven in de Rechten van het Kind. Ze heeft er ook een spelletje over: kinderrechtenmemory.

Je vertelt over de rechten van het kind en laat er plaatjes (bijv. van het memoryspel) bij zien. Je praat er met de bevers over en stelt hen vragen. Wat doen ze, als ze ziek zijn. Wat doen ze, als ze honger en dorst hebben. Wat voor speelgoed hebben ze? Wat vinden ze leuk op school en wat niet?

Daarna gaan de bevers spelletjes doen.

Kinderrechtenmemorie

Voorwerpenspel: Bij de kinderrechtenkaartjes van het memoryspel laat je voorwerpen en plaatjes leggen. Neem kinderrechtenkaartjes die voor de bevers duidelijk herkenbaar zijn en waar ze makkelijk voorwerpen en plaatjes bij kunnen leggen. Bijv. bij  sport (spel) een bal, een pop, een knuffel, lego, Bij voedsel: eten, snoep, bord. Bij water: een glas of beker. Bij school: een plaatje van een school. Bij gezondheidszorg: een pleister, een rolletje verband, een plaatje van een ziekenhuis.

Benodigd materiaal

Klein fotoboek met foto's van kinderen die spelen, op school zijn, eten en drinken, en bij de dokter zijn.

Tips

  • Er is een voorleesboek over kinderrechten, geschikt voor kinderen. Nu of ooit, de rechten van het kind in vijftig voorleesverhalen van Arend van Dam
  • Voorlezen vanaf 7 jaar. Zelf lezen vanaf 9 jaar.
  • Er is ook een prentenboek,  geschikt voor kinderen van 5 tot 11 jaar.  Voor alle kinderen, rechten van het kind.  Geschreven door Helme Heine en Jan Terlouw.  Bij elk kinderrecht is een tekening.
Lees 3239 keer Laatst aangepast op zondag, 16 februari 2020 18:51
Log in om reacties te plaatsen