Vies en lekker

Welk eten vinden bevers lekker en wat niet zo? Wat is gezond en wat niet? Deze activiteit kan gebruikt worden tijdens de Rozemarijn badge.

Aan de ene kant van het lokaal/lijn is het ‘ lekker’ en aan de andere kant is het ‘vies’ . De leiding roept steeds (sneller) allerlei etenswaren op. De bevers rennen naar de kant van lekker of vies, als ze iets lekker of vies vinden. Ze moeten goed opletten, want niet iedereen rent dezelfde kant op! Het spel is klaar als iedereen bekaf is of als de leiding geen nieuwe etenswaren meer kan verzinnen.

Dynamische variant

Het spel kan dynamischer worden door een bever te kiezen die in het midden staat, tussen de kant van vies en lekker in. De bever noemt dan een etenswaar op, de bevers die naar de ‘andere kant’ moeten rennen kunnen getikt worden. Ben je getikt dan sta jij in het midden.

Variatie

Speel ook eens  de variant met gezond/ongezond. Weten de bevers al een beetje welke dingen gezond zijn en welke minder? Vertel hen op een speelse manier dat iets niet zo gezond is of juist wel!

Geen materiaal benodigd.

Lees 5429 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 maart 2019 19:00