Boem, daar ligt Stuiter!

Bevers bewuster maken van de gevaren in Hotsjietonia.

Deze activiteit bestaat uit twee delen, deel één is de kleurplaat van pagina 68 in de bevergids kopieeren laten kleuren. tijdens het kleuren de bevers vertellen wat verstandig is als ze een schaafwond hebben. Deel twee ga je met de bevers op stap in en rond Hotsjitonia en ga je samen met de bevers op alle plaatsen die een risico voor de bevers kunnen opleveren een veiligheidspictogram ophangen. Denk daarbij aan scherpe punten van planken, stopcontacten, de trap enz.

Ongeveer 15 minuten per deel.

• Kleurplaten
  • Kleurpotloden
  • Veiligheidspictogrammen
  • Plakband (vastplakken pictogrammen)

• Gebruik veiligheidspictogrammen die snel duidelijk zijn en ook echt passen bij de bevers; denk hierbij om bijvoorbeeld waar ze de telefoon kunnen vinden in het gebouw, of waar de EHBO-doos hangt, etc. Het is verstandig om juist "huis-tuin-keuken' dingen te benoemen.
  • Samen met andere EHBO spelen kun je een soort hoekenspel maken. In elke hoek een ander EHBO spel.
Lees 2666 keer Laatst aangepast op dinsdag, 30 oktober 2018 23:51

Veilig & Gezond