zondag, 19 april 2020 14:18

Keversafari met Bas Bos

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers gaan op kever safari en ontdekken wat er allemaal voor beestjes rond het clubhuis of in de tuin leven.

Beschrijving van de activiteit

Eindelijk is het zo ver: Stuiter mag met Bas Bos mee op safari! Als je op safari gaat, ga je op zoek naar wilde dieren, dat heeft Sterre verteld. En Stuiter mocht zelfs de verrekijker van Sterre lenen. Sterre en Steven zijn op een van hun reizen in Afrika op safari geweest. Ze hebben toen olifanten en zebra's gezien en zelfs een leeuw! Stuiter is super benieuwd welke dieren we in Hotsjietonia op safari tegen zullen komen en vind het ook wel een beetje spannend. Gelukkig Bas Bos is er al helemaal klaar voor. Wanneer Stuiter aan komt lopen begint Bas Bos te lachen. Een verrekijker? Je kunt voor déze safari beter een vergrootglas meenemen, Stuiter! We gaan namelijk op keversafari!  

De bevers gaan rond het clubhuis of in de tuin op zoek naar kriebelbeestjes. Kriebelbeestjes vind je overal. Kijk maar eens onder een berg bladeren, een bloempot of een steen. Welke beestjes kun jij allemaal vinden? Met een vergrootglas kun je goed zien hoe ze eruit zien. 

Benodigd materiaal

  • Vergrootglas
  • Een glazen potje om de beestjes rustig te kunnen bekijken
  • Een zoek- of determinerkaart bijvoorbeeld:

Tips

  • Als je een beetje ziet, kun je hem in een glazen potje stoppen om hem beter te bekijken. Zet hem daarna wel weer terug in de natuur!
  • Maak een reuze tekening van jouw beestje. Gebruik een vergrootglas om te zien hoe hij eruit ziet. Hoeveel pootjes heeft het beestje? Heeft hij voelsprieten? Of misschien vleugels?
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 15 Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit.
Lees 982 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 09:34
Log in om reacties te plaatsen