donderdag, 16 april 2020 16:09

Zal het lukken? (escape room)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De scouts moeten uit de garage van de buren zien te ontsnappen voor de opkomst begint, maar dat is al over anderhalf uur! Aan de deur hangt een slot waarvan ze de code moeten ontcijferen.

Beschrijving van de activiteit

De buren hebben er genoeg van. Dat zooitje ongeregeld van de scouts hebben al voor de zoveelste keer een bal door de ruit van zijn schuur getrapt. De buurman is deze keer zelfs zó kwaad dat hij de scouts opgesloten heeft in een achterhoekje van zijn garage. Gelukkig heeft hij maar een deel van de scouts te pakken gekregen, want om te ontsnappen, zullen de gevangen scoutss alle hulp van buitenaf kunnen gebruiken!

Voorbereiding

Dit spel vraagt enige voorbereiding. In het document vind je stap voor stap hoe dit ontsnappingsspel in elkaar zit. In dat document zitten verschillende bijlagen die je kunnen helpen bij het klaarzetten. Daarnaast vind je op Spotify onder 'Escape Room Tito's' een afspeellijst die de scouts nodig zullen hebben.

Het lokaal moet volledig verduisterd worden.

Spelverloop

Verdeel de leden in twee groepen die ongeveer even groot zijn. De ene groep zit in het lokaal en de andere staat erbuiten. De twee groepen moeten samenwerken zodat de scouts die opgesloten zitten, kunnen ontsnappen. Zowel in het lokaal als buiten vinden de scouts aanwijzingen die kunnen helpen om uiteindelijk de code van het slot aan de deur te weten te komen. Ze hebben elkaars tips nodig en zullen dus goed moeten communiceren. De aanwijzingen zitten onder andere in raadsels, liedjes en foto's die in de bijlage te vinden zijn.

Zorg ervoor dat in het lokaal niet alleen de spullen liggen die de scouts nodig hebben, maar leg het vol met andere, 'nutteloze' objecten. Zorg ervoor dat er telkens zowel binnen als buiten iemand van de leiding is.

Einde van het spel

Het spel eindigt als de scouts kunnen uitbreken uit de garage van buren. Als dat niet lukt binnen anderhalf uur kan je het spel stilleggen of je kan hen gewoon laten doorspelen tot ze wel uitbreken. Dat is een beetje afhankelijk van hoeveel tijd je hebt.

In de laatste fase van het spel zijn de spelers buiten baseball aan het spelen. Als er nog tijd over is, kan je de scouts allemaal samen nog hun voetbalmatch laten spelen.

Benodigd materiaal

zie bijlage

Spotify speellijst

Veiligheid

Sommigen kunnen bang zijn in afgesloten ruimtes, zorg er voor dat iedereen weet hoe je er uit kan zonder spelbederf

Tips

Als je denkt dat het spel te lang zal duren, kan je enkele van de laatste stappen weglaten. Je kan ook zelf nog stappen toevoegen.

Lees 1596 keer Laatst aangepast op donderdag, 16 april 2020 16:13
Log in om reacties te plaatsen