vrijdag, 10 april 2020 18:47

Nestmateriaal houder maken

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Buiten zijn de vogels momenteel druk in de weer met het bouwen van hun nestjes.

Beschrijving van de activiteit

Buiten zijn de vogels momenteel druk in de weer met het bouwen van hun nestjes. Voor deze nestjes hebben ze een heleboel soorten materiaal nodig, zoals: takjes, stokjes, mos, gras, veren en blaadjes. Ze vliegen dag in dag uit naar het nest toe met nieuwe materialen. Zoek jij nog wat leuks om te doen? Help de vogels een handje door nestmateriaal voor ze op te hangen in de tuin. Daar zullen de vogels heel blij mee zijn en het is zelf erg leuk om naar te kijken.

Nu hoef je alleen maar de oude vogelvoeder of garde met de nestmaterialen te vullen en het op te hangen in je tuin! En voilà, je bent klaar om te kijken hoe vaak de vogeltjes heen en weer vliegen om nieuw nestmateriaal op te halen.

Wees wel voorzichtig

Let wel op welke materialen je allemaal gebruikt in de nestmateriaalhouder. Vogels gebruiken maar al te graag katten- en hondenharen voor hun nestje maar onderzoek van de Vogelbescherming heeft uitgewezen dat dit gevaarlijk is voor jonge vogeltjes. Er zitten namelijk vaak gifstoffen van anti-vlooien -teken middelen in deze haren.

Vreemde nesten

Vogels maken hun nesten soms op vogelnestde vreemdste plekken. Wat is de gekste plek waar jij ooit een vogelnest hebt gezien? Deel je gekke vogelnest-foto's met online via #groenomtedoen

Benodigd materiaal

  • Houder; bijvoorbeeld een oude vogelvoeder of een oude garde.
  • Nestmateriaal: schapenwol, pluisjes uit je droger, jute, touw, verdroogde grasjes uit je tuin, kleine takjes, veertjes, etc.
Lees 985 keer Laatst aangepast op zaterdag, 25 april 2020 13:51
Log in om reacties te plaatsen