maandag, 31 augustus 2015 02:00

Kruisbesmettingstikspel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Speel het grote kruisbesmettingstikspel!

Beschrijving van de activiteit

Je vormt met je team twee verschillende teams van meerdere personen. Zet een parcours uit en zorg dat de twee teams in een wit pak (bijvoorbeeld een schilderspak) de route in estafettevorm afleggen. In plaats van een estafettestokje wordt het pak ‘doorgegeven’. Elke deelnemer heeft een eigen kleur verf en moet met zijn hand één handafdruk op het pak achterlaten. Doel is om onderweg de tegenstander tegen te komen en deze te ‘besmetten’ met een handafdruk. De besmetting is pas geldig als de handafdruk één van de handafdrukken van het pak raakt! Als dat lukt krijgt het team dat geraakt is 30 seconden straftijd. De snelste tijd (na optellen van de straftijd) wint!

Wat is kruisbesmetting? Bij kruisbesmetting komen er ziekmakende bacteriën van het ene product op het andere. Om ziekte te voorkomen is het belangrijk kruisbesmetting te vermijden. Op rauw voedsel, vooral vlees, kip of vis en in hun druipvocht kunnen ziekmakende bacteriën zitten. Deze kunnen tijdens het klaarmaken ander voedsel besmetten. Door rauw en bereid voedsel van elkaar gescheiden te houden, schone materialen te gebruiken en je handen goed te wassen is kruisbesmetting te voorkomen.

Voorbereidingstijd

Zorg voor een leuk parcours met hindernissen die enige tijd kosten om te nemen (hierdoor is de kans groter dat je elkaar onderweg tegenkomt).

Benodigd materiaal

  • Voor elke speler een wit ‘schilderpak’ te koop bij de bouwhandel.
  • Verf (plakkaatverf of vingerverf) in verschillende kleuren.
  • Sopje water en handdoeken om na het spel de handen weer schoon te wassen.

Tips

  • Gebruik in plaats van verf het fluoriderende spul uit breaklights en speel het spel in het donker.
Lees 3086 keer Laatst aangepast op zaterdag, 12 december 2020 13:59
Meer in deze categorie: « Ezeltje (s)trekje Gedateerd »
Log in om reacties te plaatsen