zondag, 08 maart 2020 10:57

Blik in de natuur

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Per tweetal verzamelen bevers / welpen schatten uit de natuur en tonen ze 5 seconden aan een ander tweetal. Welk duo heeft het meest onthouden?

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Noa is bij Bas Bos. Ze hadden een afspraak maar Bas is niet thuis. Hij komt even later aanlopen met een schatkist vol met voorwerpen uit de natuur. 'Oh sorry Noa ik was helemaal de tijd vergeten." Daar weet Noa wel wat op.

Thema introductie welpen

Raksha is bij de Talaab poel, hij had hier afgesproken met Mowgli en Shanti maar ze zijn er nog niet. Na een tijdje komen die twee al kletsend aanlopen. Bij het zien van Raksha schrikt shani: oh helemaal te tijd vergeten. Daar weer Raksha wel een leuk spel bij.

Het spel

Je hebt tijd in uren, minuten en seconden. Soms lijkt een minuut wel een uur te duren en kan een uur voorbij gaan zonder dat je er erg in hebt. Maar hoe lang duurt een minuut eigenlijk? Deze activiteit kan worden gecombineerd met het leren klokkijken met analoge en/of digitale klokken. Gebruik bijvoorbeeld de online timers op om groepsgewijs de minuten en seconden af te tellen.

Bevers / welpen krijgen per tweetal een schatkistje en een stopwatch of klokje. Zij hebben 5 minuten de tijd om buiten op zoek te gaan naar 5 verschillende natuurschatten. Zij moeten de voorwerpen heel goed bekijken zodat zij precies weten wat zij verzameld hebben. De voorwerpen gaan daarna in het schatkistje.

Bij het clubhuis zoekt het tweetal een ander tweetal dat ook een gevuld schatkistje heeft. Met de klok of stopwatch in de hand toont één van de tweetallen gedurende 5 seconden als eerste de inhoud van het kistje. Het tweetal dat gekeken heeft vertelt wat ze gezien hebben. De eigenaren van het schatkistje controleren of alle voorwerpen geraden zijn en of de beschrijving van ieder voorwerp klopt. Daarna gaat het doosje weer open en kunnen de jeugdleden opnieuw naar de voorwerpen kijken. Wat is er niet onthouden
en wat is er niet opgemerkt? Wissel daarna van rol.

Benodigd materiaal

  • Per tweetal 1 doosje (“schatkistje”)
  • Klok met secondenwijzer of stopwatch
Lees 1603 keer Laatst aangepast op dinsdag, 28 april 2020 18:55
Log in om reacties te plaatsen