dinsdag, 22 oktober 2019 17:54

Wildplukken in de jungle

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

In augustus groeien er weer volop rijpe bramen, gewoon langs de kant van de weg. Ontdek waar je met welpen kunt wildplukken en maak samen een Wilde summer pudding, limonade of iets anders lekkers

Beschrijving van de activiteit

Wildplukken is hartstikke spannend, zeker omdat het officieel niet mag. Niemand zal er echter een probleem mee hebben als je plukt op openbare terreinen en alleen kleine hoeveelheden voor eigen gebruik. Kijk op oogsten zonder zaaien wat er deze maand te vinden is en op plukwijzer voor plukplekken bij jou in de buurt. Als je zelf een nieuwe plukplek gevonden hebt, kun je die toevoegen op de kaart. Zorg dat je goed weet wat je plukt, laat welpen geen giftige bessen, planten of paddenstoelen eten.

Kaa gaat met de welpen naar een plukplek waarvan je weet dat er rijpe bramen, bosbessen of vlierbessen zijn. Braamstruiken hebben doornen, dus zorg dat de welpen goed gekleed zijn zodat ze zich niet zullen bezeren. Pas ook op voor wespen die op de zoete vruchten afkomen.

De welpen plukken een bakje vruchten, niet meer dan nodig is voor wat je wilt gaan maken met de welpen. Ze mogen proeven, maar de vruchten eerst goed wassen, zeker als je plukt onder kniehoogte (vanwege honden-, katten- en vossenplasjes).

Maak iets lekkers met de gevonden vruchten. Op de wildpluk wiki vind je bij de vruchten/noten die je elke maand kunt vinden naast informatie over de plant ook lekkere recepten. Zoals de traditioneel Engelse summer pudding, limonade of jam

Benodigd materiaal

Afhankelijk van recept

Tips

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 2 Einde aan honger. en Doel 12 Duurzame consumptie en productie.

Lees 1178 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 11:07
Log in om reacties te plaatsen