zondag, 07 april 2019 15:57

Zorg voor je eigen ei

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Een ei op allerlei manieren dragen. Je beweging rustig uitvoeren en zo beter bij jezelf te kunnen blijven. Door zorg te dragen voor je ei kun je dat leren.

Beschrijving van de activiteit

Thema verhaal

Chil, Marala, Jakala, Oe en Mor zijn allemaal bij de raadsrots als Mowgli en Shanti aan komen lopen. Ze hebben het over hun eieren en hoe ze die verzorgen. Iedereen doet het anders: Chil, Marala en Mor vertellen dat ze een nest maken waar ze op gaan zitten broeden. Jakala zegt dat hij zijn eieren begraaft, niet gaat broeden maar zij blijft wel in de buurt om eerst zijn eieren, en later de jongen, te beschermen. Oe doet het weer anders: hij begraaft de eieren op een verlaten strand en gaat dan weer lekker zwemmen. Oe verteld dat hij tijdens het zwemmen wel eens een strand heeft opgekeken en daar pinguins heeft gezien.Die puinguins houden hun eieren tussen hun poten en lopen er zelfs mee zonder dat de eieren kapot gaan. Mowgli en shanti vragen zich af of zij dat ook kunnen: eieren op bijzondere manieren vervoeren zonder dat ze breken.

Het spel

Alle welpen leggen een parour af met een ei/ bal tussen je knieën of op je voeten. Ze gaan letterlijk voor een ei zorgen als een pinguïn.

Hierna kun je er voor kiezen om het ei op een andere manier over het parcours te vervoeren. Bijvoorbeeld onder je arm, met een soort nestje op je hoofd en dergelijke.

Benodigd materiaal

Tennis ballen of hardgekookte eieren

Veiligheid

Veters vast zodat je daar niet over struikelt.

Tips

Laat de kinderen eerst even alles goed bewegen zodat de eerste onrustige energie eruit is. Dan even goed rustig in en uit ademen zodat ze weer rustig zijn/ worden. 

Lees 1510 keer Laatst aangepast op zondag, 14 juli 2019 18:47
Log in om reacties te plaatsen