Print deze pagina
zondag, 07 april 2019 15:46

Wildtelling met Freek

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Observatieskills verbeteren.

Beschrijving van de activiteit

Verdeel de groep in meerdere teams. Elk team stelt een lijstje samen met 5 dieren die je in de omgeving tegen kunt komen. Voeg de dieren van de andere teams toe op je eigen lijstje. Bepaal met elkaar een locatie/ terras waar je met de groep gaat zitten. Vanaf deze locatie probeer je de dieren van je lijstje te spotten, bijvoorbeeld hond, duif, zwaan of paard. Als je een van de dieren van je eigen lijstje spot verdien je 1 punt, als je een dier van een ander team als eerste spot verdien je 2 punten. Het team dat het dier als eerste spot krijgt de punten.

Voor meer uitdaging kun je ook op zoek gaan naar een specifiek ras van een dier, bijvoorbeeld bij honden op zoek naar een teckel of een golden retriever.

Een andere mogelijke variatie is het spel uitbreiden met mensen spotten met specifieke biologische kenmerken. Bijvoorbeeld een man met een baard, iemand van minstens twee meter groot of iemand met rood haar.

Benodigd materiaal

Pen en papier

Veiligheid

  • Bedenk dat het een spel is, ga niet te fanatiek met elkaar in discussie.
  • Als je de variatie speelt met mensen en kenmerken let er dan op dat het niet beledigend of discriminerend wordt.
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 15 Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit
Lees 1271 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 12:24

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen