zondag, 07 april 2019 15:13

Knopenestafette

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De nesten moeten in estafttevorm zo snel mogelijk hun knopen verzamelen door per keer een eruit te zoeken en mee te nemen. Zo leren ze verschillende knopen herkennen.

Beschrijving van de activiteit

Op de Shere Khan heeft op Nishaani-plaats alle knopen op een bult gegooit. Bagheera is daardoor erg verdrietig. Wat een werk om alle knopen weer uit te zoeken. Alle nesten gaan samen Bagreeha helpen met het uitzoeken van de knopen. Maar pas op; Shere Khan loopt er nog steeds in de buurt!

Middenin het veld ligt een hele bult touwen met daarin veel verschillende knopen. Een aantal knopen lijken veel op elkaar zoals de platte knoop en het oud wijf, andere zien er weer anders uit. Alle nesten beginnen in hun eigen hoek en hebben een lijst met knopen. Op het startsein van Baghera rent van elk nest 1 welp naar de bult met knopen en zoekt daar naar de 1ste knoop van hun lijstje. Als de eerste welp terug is gaat de 2de welp rennen en zoekt de 2de knoop op de bult en neemt deze mee terug. Ondertussen loopt Shere Khan rond om te controleren of de juiste knopen zijn gepakt. Als er een fout in zit pakt Shere Khan de knoop en brengt hij die terug naar de bult in het midden.

Benodigd materiaal

  • Touwtjes met diverse knopen er in
  • Per nest een lijstje met de volgorde van knopen

Tips

  • Wanneer de eerste ronde voorbij is, kan je een paar extra soorten knopen voor de volgende ronde toevoegen om het iets moeilijker te maken.
  • Dit spel is uitdagender te maken door een hindernisparcours toe te voegen.
  • Je kan ze ook zelf de knopen laten maken en er een soort bingo spel van maken.
Lees 2440 keer Laatst aangepast op woensdag, 11 september 2019 11:43
Log in om reacties te plaatsen