zondag, 07 april 2019 14:57

Scouting Suits

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De roverscouts gaan in twee groepen van hun leden een 'scoutingrechtszaak' voorbereiden om te bepalen hoe geschikt die persoon is voor Scouting.

Beschrijving van de activiteit

De roverscouts gaan in twee groepen van hun leden een 'scoutingrechtszaak' voorbereiden van alle leden. De bedoeling is de ene groep een aanklager en de andere een verdediger levert en beide groepen van de leden de voor- en tegenargumenten bedenken waarmee de geschiktheid van de persoon voor scouting bepaald wordt. Een onafhankelijke "rechter" (bv de groepsbegeleider of stamadviseur) vonnist dan op basis van het pleidooi van de partijen op welke wijze de aangeklaagde dan geschikt is om binnen scouting zich/haarzelf verder te ontwikkelen.

Benodigd materiaal

  • Pen en papier
  • Themakleding
  • (voorzitters)hamer

Veiligheid

Sociale veiligheid: let er op dat de je op een complimenteuze manier elkaar beoordeeld en met positieve argumenten onderbouwd welke kwaliteiten en vaardigheden hij/zij heeft die bedoeld zijn om de andere groep te overtuigen.

Tips

  • Per groep zou een onafhankelijke begeleider er voor kunnen zorgen dat het bedenken van de argumenten op een nette manier verloopt.
  • Een kwaliteitenspel of competentieslijst kan bijdragen aan inzicht.
Lees 697 keer Laatst aangepast op maandag, 26 augustus 2019 15:22
Log in om reacties te plaatsen