zondag, 07 april 2019 12:52

Mastermind Extreme

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De kleding die je kiest te dragen bepaald bij dit spel je strategie.

Beschrijving van de activiteit

Iedereen moet uit de kledingkast verschillende kleding pakken en deze dragen. Vertel dat de kleuren van de kleding belangrijk zijn, maar de daadwerkelijke uitleg van het spel kan je na deze stap doen.

Daarna wordt het spel gespeeld. Een persoon wordt aangewezen als codemaster en deze schrijft een vier kleurige code op. Vervolgens mag steeds in beurten een persoon naar voren gaan, een kledingstuk uittrekken en deze neer leggen. Zo wordt er een rij met vier kledingsstukken gemaakt die vervolgens wordt gecontroleerd op kleur overeenkomst met de code.

Wanneer iets met de juiste kleur op de juiste plek staat, legt de code master er een groen kaartje onder. Wanneer de kleur wel in de code voorkomt, maar niet op de juiste plek ligt, legt de code master er een geel kaartje onder. Zo gaat het door tot de code is gevonden. Hoeveel rijen moet je maken tot de juiste code te komen?

Wanneer je een kleur niet meer aan hebt, mag je de kleur uit een vorige rij pakken. Dit maakt het echter wel moeilijker om terug te kijken naar de vorige radingen.

Benodigd materiaal

  • Kaartjes in kleuren voor de antwoorden

Kleding uit de kleding kast, zoals

  • Hoeden
  • T-shirt
  • Broeken
  • Zonnebrillen
  • Polsvoorwerpen (armband, horloge, enz)

Tips

  • Sommige kleuren van voorwerpen zullen minder vaak in de kledingkast te vinden zijn, waardoor het raden met deze kleuren spannender is. Pas je strategie hier op aan.
  • Wanneer je een grotere groep hebt, kan je de groep verdelen in twee gelijke delen die elk een persoon afvaardigen om de codemaster voor het andere team te zijn. Zo heb je ook onderlinge competitie met tijdselement tussen de twee groepen.
Lees 363 keer Laatst aangepast op zondag, 14 juli 2019 18:44
Log in om reacties te plaatsen

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen

Activiteitengebied

Sport & Spel

Duur

15-30 min

Groepsgrootte

1-8 personen8-15 personen

Leeftijdsgroep

15-18 explorers

Locatie

Binnen

Voorbereidingstijd

15-30 min