woensdag, 06 februari 2019 12:36

Waterkringloop-spel (Waterspel)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Tijdens dit spel word de werking van de korte waterkringloop geleerd in een spelvorm.

Beschrijving van de activiteit

Marala zit met Jacala bij de Talaab poel als Mowgli en Shanti aan komen lopen. Shanti vraagt of Marala en Jacala weten waar het water in de Talaab poel vandaan komt. Marala weet dat de Kanyerivier in de Talaabpoel stroomt maar hij weet niet hoe het water in de Kanye rivier komt. Jacala weet dat wel: Als de zon schijnt word niet alleen de lucht warmer maar ook het water. Hoe warmer het water hoe meer water er verdamt en hoog in de lucht wolken vormen. Deze wolken worden meegenomen door de wind. ergens anders homt het water dan als regen weer naar beneden en komt dan als water in o.a. de Kanye rivier.

De kleine waterkringloop is: water verdampt op zee en regent in de bergen en word via de rivieren weer naar zee gebracht.

Mowgli vind het maar lastig, waarop Marala en Jacala een spel bedenken. De welpen zullen zelf het water van de bergen naar de zee moeten brengen enzovoorts in de juiste volgorde. De bergen, het dal en de zee zijn posten. Als ze zijn aangekomen op de volgende locatie kunnen ze hun kaartje inwisselen voor het volgende kaartje die nodig is. Maar helaas is het weer ook een factor tijdens de waterkringloop als er geen zonneschijn is verdampt het water niet. Onderweg kan je dus getikt worden door het "weer" en moet je je kaartje inleveren.

Benodigd materiaal

  • Waterdamp kaartje
  • Regen kaartje
  • Rivier kaartje

Veiligheid

Tips

Aanvullende informatie

Lees 3321 keer Laatst aangepast op zondag, 02 oktober 2022 14:10
Meer in deze categorie: « Recyclen op World Thinking Day 2048 »
Log in om reacties te plaatsen