maandag, 31 augustus 2015 02:00

Levend pong

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Pong is een van de eerste videospellen. Het spel werkt met twee batjes en een balletje en twee muren aan de zijkant. De bedoeling van het spel is dat het balletje achter het batje van de tegenspeler terechtkomt.

Beschrijving van de activiteit

Levend pong werkt met hetzelfde principe: zorg dat de bal achter de tegenstander komt. De twee teams zijn aan elkaar gebonden en vormen zo de muur die de bal kan kaatsen. Het spel is geschikt van 6 (2x3) tot 20 (2x10) spelers. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je ruimte.  De totale lengte van de muur is ongeveer een kwart van de breedte van het veld. De lengte van het veld is 2x de breedte. Je kunt het veld dus afstemmen op de hoeveelheid spelers, of de hoeveelheid spelers op het veld dat je tot je beschikking hebt. Je maakt twee teams, bindt de voeten van de spelers van een team aan elkaar zodat ze een muur vormen. De spelleider brengt de bal in het spel en dan is het de bedoeling om de bal achter de muur van het andere team te krijgen.

Voorbereidingstijd

Uitzetten van het veld (en berekenen hoe groot het veld wordt of hoeveel spelers je kwijt kunt).

Benodigd materiaal

  • Een bal. Een zachte bal werkt beter, omdat het spel dan iets minder snel gaat.

Tips

  • Zorg voor een veilig speelveld, zonder kuilen en takken waar mensen over kunnen vallen.
  • Heb jij kinderen die moeilijk zien, dan kun je een bal met een bel gebruiken. Die horen ze dan aankomen rollen.

Veiligheid

  • Let op dat het spel niet te ruw wordt. In principe is er geen fysiek contact tussen de twee teams, dus dat maakt het gemakkelijker.
Lees 3887 keer Laatst aangepast op vrijdag, 04 december 2020 17:20
Log in om reacties te plaatsen