woensdag, 19 september 2018 14:59

Kranten tikkertje 2.0

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een variant op een tikspel met behendigheid en snelheid.

Beschrijving van de activiteit

In de groep kinderen is er 1 tikker. Op de tikker na heeft iedere deelnemer een krant in zijn/haar hand. Wanneer de tikker iemand tikt, moet de krant worden ingeleverd bij de tikker. De getikte blijft stil staan in het veld. De tikker blijft tikken en krijgt dus steeds meer kranten in zijn hand. Alle getikte deelnemers blijven stil staan in het veld. TOT DAT de tikker (ook al is het maar 1 krant) de kranten laat vallen want dan is iedereen weer vrij. De kranten worden opnieuw uitgedeeld en het spel begint opnieuw. Dat kan met dezelfde tikker of met een nieuwe tikker. Wanneer de tikker de kranten niet laat vallen, dan is de laatst over gebleven deelnemer de winnaar en kan het spel opnieuw worden gespeeld met een nieuwe tikker.

Benodigd materiaal

Genoeg kranten voor het aantal kinderen die mee spelen. Liefst iets meer, omdat de kranten nog wel eens stuk kunnen gaan.

Veiligheid

  • Veld moet groot genoeg zijn om lekker vrij te kunnen bewegen.
  • Wanneer de kranten door de tikker zijn gevallen en de deelnemers mogen opnieuw een krant pakken, uitkijken dat ze niet te gelijk gaan graaien. De hoofden kunnen dan tegen elkaar komen. Beter is het om de kranten opnieuw uit te delen.

Tips

Bij grotere groepen kan je meerdere tikkers aanwijzen.

Lees 2926 keer Laatst aangepast op vrijdag, 21 januari 2022 20:14
Log in om reacties te plaatsen