Barra manteiga

Tikspel uit Brazilië.

Het speelveld heeft twee lijnen. Achter beide lijnen staan evenveel kinderen. Een kind van de ene partij loopt met zijn handen gestrekt naar voren in de richting van de andere partij: daar staan de andere kinderen met de handen open naar boven gericht, zodat ze door het lopende kind op hun handen getikt kunnen worden. De kunst is om als tikker de handen van een uitgekozen kind van de tegenpartij te tikken en bijna op hetzelfde moment snel om te draaien en weg te rennen naar achter je eigen lijn zonder gepakt te worden door het aangetikte kind. Lukt dat dan mag iemand van zijn partij het opnieuw proberen. Lukt het niet dan word je gepakt door de tegenpartij en moet je achter de lijn van de tegenpartij gaan staan en hoor je bij hen. Het spel eindigt als de ene groep door de andere groep in zijn geheel gevangen is genomen.

Nihil: spel uit leggen en 2 lijnen tekenen.

• Twee lijnen op de grond.
Lees 4487 keer Laatst aangepast op donderdag, 03 december 2020 16:50

Sport & Spel