maandag, 31 augustus 2015 02:00

Barra manteiga

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Tikspel uit Brazilië.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers: Hond en Poes wonen nu al een tijdje in Hotsjietonia. Soms spelen ze met elkaar. Hond loopt naar Poes. Als hij daar vlakbij is, probeert Poes hem met haar poot te tikken. Dan rent Hond snel naar zijn eigen plekje terug. Poes rent achter hem aan.

Thema introductie welpen: Jonge wolven in de jungle houden van spelen. Ze lopen naar elkaar toe. Als hun neuzen elkaar geraakt hebben, rent de ene wolf snel naar zijn plek terug. De andere wolf rent achter hem aan.

Het speelveld heeft twee lijnen. Achter beide lijnen staan evenveel kinderen. Een kind van de ene partij loopt met zijn handen gestrekt naar voren in de richting van de andere partij: daar staan de andere kinderen met de handen open naar boven gericht, zodat ze door het lopende kind op hun handen getikt kunnen worden. De kunst is om als tikker de handen van een uitgekozen kind van de tegenpartij te tikken en bijna op hetzelfde moment snel om te draaien en weg te rennen naar achter je eigen lijn zonder gepakt te worden door het aangetikte kind. Lukt dat, dan mag iemand van zijn partij het opnieuw proberen. Lukt het niet, dan word je gepakt door de tegenpartij en moet je achter de lijn van de tegenpartij gaan staan en hoor je bij hen. Het spel eindigt als de ene groep door de andere groep in zijn geheel gevangen is genomen.

Voorbereidingstijd

Nihil: spel uit leggen en 2 lijnen tekenen.

Benodigd materiaal

  • Twee lijnen op de grond.
Lees 6629 keer Laatst aangepast op woensdag, 19 mei 2021 18:51
Meer in deze categorie: « Fopbal Achi »
Log in om reacties te plaatsen