zaterdag, 14 april 2018 14:15

Kratstapelen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Het doel van het kratstapelen is een zo hoog mogelijke toren van kratten te maken, door terwijl je op de toren staat kratten er op te zetten.

Beschrijving van de activiteit

Kratstapelen is een uitdagend spel waarbij veilig gezekerd een zo hoog mogelijke toren gebouwd wordt van lege kratten. Gezekerd met een integraalgordel aan een touw begin je (met je team) de kratten op elkaar te stapelen. Door steeds op de bovenste krat een nieuwe krat te zetten en hierin te gaan staan wordt je stapel steeds hoger. Voor de klimmer is er de uitdaging en spanning om de stapel zo stabiel mogelijk op te bouwen. Daarnaast moet de klimmer ook zelf zo perfect mogelijk in balans blijven. De aangever daarin tegen zorgt er voor dat de klimmer de kratten krijgt wanneer deze nodig zijn. De eerste paar kratten zijn simpel , maar als ze niet meer één, twee, drie aan te geven zijn begint voor de aangever de uitdaging. De kratten die niet meer zo aan te geven zijn zullen moeten worden aangegooid. Dit vergt ook weer een behendigheid die je eerst onder de knie zult moeten krijgen.

Benodigd materiaal

In de bijlages zijn de materialen en de kosten hiervoor te vinden.

Veiligheid

Om kratstapelen uit te kunnen voeren zal er binnen de groep kennis moeten zijn van klimmen en zekeren. Alle specifieke veiligheidsaspecten staan beschreven in de bijlages.

Tips

Start alleen met de activiteit als je er 100% zeker van bent dat je aan alle veiligheidsaspecten gedacht hebt en deze beheerst en dat je over de juiste kennis beschikt om deze activiteit uit te voeren.

Lees 998 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 12:22
Log in om reacties te plaatsen