maandag, 31 augustus 2015 02:00

Junglemep

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

De welpen leren op een speelse manier de namen van de verschillende junglebewoners kennen.

Beschrijving van de activiteit

Themaintroductie voor welpen

Op de Khaali Jagah-vlakte is het een drukte van jewelste. Alle welpen zitten in een kring als Raksha het woord neemt: "Welkom jungledieren!", begint ze. Shanti snapt er niks van. "We zijn toch allemaal welpen die in de jungle komen kijken?" Raksha legt uit: "Dat klopt, maar jullie zitten hier allemaal namens een bewoner van de jungle. Jullie mogen straks een jungledier kiezen. Hierover vertel je wat je van hem of haar weet. Natuurlijk mogen de andere dieren hierbij helpen. Hierna gaan we junglemep spelen, om te kijken of iedereen nog weet wie er over welk jungledier iets verteld heeft."

Het spel

In de pot zitten de kaartjes van elk jungledier. Elke welp pakt een kaartje. In het midden van de kring staat de "mepper". Er wordt een naam van een junglebewoner geroepen. De "mepper" probeert die persoon te slaan, maar de betrokkene roept snel een andere junglebewoner, die door één van de andere welpen in de kring gekozen is.

Benodigd materiaal

  • Kranten (1 per welp).

Tips

  • Zie het "meppen" meer als tikken en hou snelheid in het spel.
  • Als er scouts in een rolstoel meedoen, pas dan de snelheid aan spreek af dat de andere welpen bijvoorbeeld niet plat op de grond zitten maar op hun knieën.

Veiligheid

  • Maak duidelijk dat er delen van het lichaam zijn waarop niet gemept mag worden.
  • Leg het verschil uit tussen iemand bont en blauw meppen of iemand netjes meppen / tikken.

Aanvullende informatie

Lees 3943 keer Laatst aangepast op dinsdag, 27 juni 2023 10:40
Log in om reacties te plaatsen