maandag, 31 augustus 2015 02:00

Leiding voor een keer

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De oudste welpen krijgen een stukje meer uitdaging van de jongere welpen. Ze kunnen een activiteit doen die ze graag willen doen en mogen dit ook nog eens zelf regelen! Geef de welpen een stuk autonomie en ze zullen een stuk zelfstandigheid leren!

Beschrijving van de activiteit

Deze activiteit is gelieerd aan het insigne leiding voor één keer. Dit insigne voor oudste welpen is bedoeld voor een stukje extra uitdaging, om ze beter voor te bereiden op de scouts, waar ze een stuk zelfstandiger aan de gang moeten. Jij als leiding kunt het beste bepalen welke onderdelen van de opkomst je de kinderen laat doen (openen/activiteiten/drinkpauze/sluiten/informatie vooraf), en welke onderdelen je als leiding zelf voor je rekening neemt.

Laat de welpen zelf bedenken wat ze willen doen, en probeer door ze te bevragen ze zelf na te laten denken over de haalbaarheid van de ideëen. Je zult versteld staan van wat ze kunnen!

Voorbereidingstijd

Afhankelijk van de activiteiten die de welpen bedenken en de hoeveelheid begeleiding die ze nodig hebben.

Benodigd materiaal

  • Afhankelijk van de activiteiten die bedacht worden. Laat de kinderen dit zoveel mogelijk zelf regelen!

Tips

  • Extra voor groepen met erg zelfstandige/creatieve oudste welpen: Misschien leuk om ze het ook aan een jungledier te laten koppelen. Dan heb je meteen een mooie themaopkomst!
  • Deze activiteit is geschikt voor welpeninsigne leiding voor 1 keer (oudste welpen).
Lees 2706 keer Laatst aangepast op woensdag, 02 december 2020 10:10
Log in om reacties te plaatsen