maandag, 31 augustus 2015 02:00

Bevertriatlon

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers gaan actief aan de slag met de Olympische Spelen. Weten ze wat een triatlon is? De triatlon in een combinatie van drie sporten die je allemaal achter elkaar doet in één race. Bij de oorspronkelijke triatlon is dat hardlopen, wielrennen, en zwemmen, maar bij de bevertriatlon kan je natuurlijk ook drie veel leukere dingen doen (en misschien kunnen de bevers zelf ook nog wel een paar combinaties verzinnen!)

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie

De bewoners van Hotsjietonia kijken op hun televisie naar de wedstrijden van de Olympische Spelen. Ze kijken nu naar de triatlon. Ze willen eigenlijk zelf ook wel zoiets doen. Ze verzinnen allerlei leuke activiteiten voor hun triatlon. En natuurlijk doen de bevers mee!

De activiteit

Afhankelijk van de grootte van de groepen en de triatlon activiteiten kun je de triatlon om de beurt, ieder voor zich tegelijk of in teams als estafette tegen elkaar spelen. Voor bevers met een heuvel/dijk in de buurt: De triatlon begint met zwemmen: op je buik op een skatebord 'zwem' je de met stoepkrijt op de grond getekende 'rivier' af. Aan het einde van de rivier ren je omhoog de dijk/heuvel op. Eenmaal op de top fiets (rol!) je naar beneden. (Wel even opletten dat de heuvel poepvrij is en je geen bevers om kunt kegelen!). Bevers zonder een heuvel in de buurt kunnen uiteraard ook een stuk skippyballen (rennen) en steppen (fietsen). Misschien kun je zelfs wel een stuk vliegen op een bezemsteel, zwemmen over een zeil, of een stuk rennen met een grote fiets/auto/traktorband (wielrennen ;)).

Voorbereidingstijd

Een minuut of 10. Hangt natuurlijk af van het parcours je gaat gebruiken!

Benodigd materiaal

  • Hangt ook af van wat je zelf tot je beschikking hebt. En wees vooral creatief!

Tips

  • Verwijder eventuele struikelblokken, bananenschillen of hondendrollen van het parcours.
  • Voeg vooral nog meer alternatieve triatlonvariaties toe!
Lees 3382 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 13:17
Meer in deze categorie: « Sportenruil De Olympische vlam »
Log in om reacties te plaatsen