maandag, 31 augustus 2015 02:00

Levend bingo

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

De kinderen leren het onthouden van informatie en samenwerken.

Beschrijving van de activiteit

Voor ieder groepje (per nest bijvoorbeeld) worden er 2 tafels zo'n 20 meter uit elkaar gezet. Op de ene tafel liggen zo'n 30 verschillende voorwerpen (wel voor ieder groepje dezelfde voorwerpen), op de andere tafel helemaal niets. De spelleider heeft van tevoren een lijstje gemaakt waarop 20 voorwerpen van de tafels gekoppeld zijn aan de nummers 1 tot en met 20. Deze getal/voorwerp-combinaties worden in willekeurige volgorde opgenoemd. Steeds als er een voorwerp genoemd is, mag één van de kinderen van elk groepje dat voorwerp naar de andere tafel brengen. De bedoeling is dat alle voorwerpen aan het einde van de ronde op de goede volgorde (de nummers die dus bij de voorwerpen horen) op de tafel komen te liggen. Voor elk voorwerp dat op de goede plek ligt, krijgt het groepje dan een punt.

Om het makkelijker te maken (bijvoorbeeld de eerste ronde) kun je van elk groepje 1 kind bij de eindtafel laten staan om te zorgen dat alles op de goede volgorde ligt.

Voorbereidingstijd

Totale voorbereidingstijd is ongeveer 15 minuten om alle voorwerpen te verzamelen en klaar te leggen. Dit kan langer worden als je voorwerpen gaat aanschaffen voor dit spel.

Benodigd materiaal

  • Twee tafels per groepje.
  • Dertig voorwerpen per groepje.
  • Overzichtslijst voor spelleider van de 20 voorwerpen die naar de andere tafel toe moeten.

Tips

  • Zorg dat de looproutes van de groepjes niet door elkaar heen lopen in verband met botsingen.
  • Gebruik geen voorwerpen met scherpe randjes.
Lees 13386 keer Laatst aangepast op maandag, 30 november 2020 19:38
Log in om reacties te plaatsen