maandag, 31 augustus 2015 02:00

Levend Risk

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Verover net zoals bij het bordspel Risk met je ploeg zo veel mogelijk landen door te ''strijden'' tegen de andere ploegen.

Beschrijving van de activiteit 

De kinderen gaan in hun groepje bij elkaar zitten en bepalen hun groepsnaam. De kaartjes waar de landen op staan worden eerlijk verdeeld over de groepjes. Ieder groepje mag hun kleur punaise op de grote landkaart in hun landen zetten. Dan begint de strijd. Bepaal welk groepje er mag beginnen (bijvoorbeeld het groepje met de jongste speler). Het groepje dat begint bepaalt met welk van hun eigen landen ze een land van een ander groepje de oorlog willen verklaren . Het uitdagende groepje kiest één van de kleine spelletjes (bijvoorbeeld sjoelen, darten, hooghouden, estaffete, touwtrekken, ecetera). Het groepje dat de uitdaging wint krijgt het land waar om gespeeld werd. Als het uitdagende groepje wint, krijgen ze dus het land van het verliezende groepje erbij. Als het uitgedaagde groepje wint krijgen zij een land erbij.

Voorbereidingstijd

De voorbereidingstijd hangt sterk af van de uitdagingen die je kiest. Voor het printen van de landenkaartjes en dergelijke heb je ook wel even tijd nodig. Dit spel vereist dus enige voorbereiding. Met uitdagingen klaarzetten zal dat gemiddeld 2 uur zijn. Maar je kunt het dus zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Benodigd materiaal

  • Een kaart van de wereld.
  • Landenkaartjes.
  • Verschillende kleuren punaises.
  • Kaartjes waar de uitdagingen opstaan.
  • Spullen voor de uitdagingen.

Tips

  • Om het spel overzichtelijk te houden kun je ook alleen met Europa spelen. Dit spreekt vaak ook meer tot de verbeelding van de kinderen.
  • Om te zorgen dat het spel voor iedereen leuk blijft, moet je er goed voor zorgen dat elk groepje regelmatig aan de beurt komt. Speel tussendoor een groot gezamenlijk spel, bijvoorbeeld tv-tunes raden, waarmee de groepjes jokers kunnen verdienen. Die kunnen ze inzetten als ze een uitdaging verloren hebben.
  • Zorg voor voldoende afwisseling in de uitdagingen zodat zowel de sportieve als de creatieve kinderen goed kunnen scoren.
Lees 8794 keer Laatst aangepast op vrijdag, 30 oktober 2020 11:00
Meer in deze categorie: « Snoepjespad Kabelbaan »
Log in om reacties te plaatsen