maandag, 31 augustus 2015 02:00

Hoedendans

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Bewegen en snelheid. Dit is een leuke variant van het alom bekende spelletje stoelendans.

Beschrijving van de activiteit

Leg zoveel oude hoeden en petten in een cirkel als er bevers zijn. De bevers staan hier in een kring omheen en lopen zingend om de hoeden heen. Als een leid(st)er in de handen klapt, probeert iedereen een hoed te bemachtigen, maar er blijkt 1 hoed te weinig te zijn. Degene die geen hoed heeft, zoekt bij een van de andere kinderen een mooie uit en gaat daarmee aan de kant zitten. De andere hoeden worden weer in de kring gezet en het spel wordt herhaald tot er nog maar één bever over is.

Benodigd materiaal

  • Zoveel oude hoeden en petten als er bevers zijn.

Tips

  • Misschien heb je nog wat hoeden en petten liggen van vorige kampen en themabijeenkomsten in de verkleedkast van je vereniging. Als je nog hoeden te kort komt, vraag dan aan je medeleiding of zij ook in hun kledingkast willen kijken. Je komt dan al snel een heel eind. Vaak kan je ook goedkoop bij een kringloop of zelfs gratis bij een weggeefwinkel terecht.
  • Als uitbreiding van het spel kan je de hoeden echt tot de verbeelding laten brengen door te laten zien waar de hoeden en petten voor gebruikt worden.
Lees 3956 keer Laatst aangepast op zaterdag, 03 oktober 2020 14:55
Meer in deze categorie: « Krantendans Van wie is die schoen? »
Log in om reacties te plaatsen