Dierengeluidenspel

Zoeken en speuren naar dieren.

Rebbel vangt zieke en gewonde dieren op. Bij het huis van Rebbel en Bas Bos kan je daarom allerlei dierengeluiden horen. Weten de bevers welke dieren ze horen?

Alle spelers hebben een lijst met dieren die verstopt zitten in het bos (leiding). Bij het horen van een geluid moeten de spelers dit dier opzoeken en laten aftekenen op hun lijstje dat ze daar zijn geweest. Spelers spelen in tweetallen en er zijn meerdere rondes mogelijk. Makkelijk te maken dierengeluiden: varken, wolf, duif, koe, koekoek, ezel, kip, kip, paard, hond, schaap, haan, kat, geit, aap, pauw. Natuurlijk is het ook leuk om gekke dieren ertussen te verwerken bijv. een tollende pinguin, een spinnende leeuw, de woeste eland.

Ca. 15 minuten.

• Aftekenlijstjes met alle dieren (evt. onderverdelen in meerdere rondes).

• Je kan het spel ook in groepjes van 2 of 3 personen laten spelen.
  • In de avondschemering / in het donker is het spel extra leuk.
  • Bij meerdere speelrondes kun je er ook voor kiezen dat in de eerste ronde de bovenste 5 dieren gezocht mogen worden en bij de volgende speelronde de volgende 5 enzovoorts. Een extra uitdaging kan hierbij zijn dat de dieren tussen de speelrondes in van plek wisselen.
  • Je kunt ervoor kiezen om dierengeluiden te laten afspelen op geluidsdragers. Probeer dan maar eens een echte uil / koekoek / specht te onderscheiden van de leiding.
  • Voor andere kimspelen klik hier.
  • Een binnenvariatie met dierengeluiden heet Nachtwacht.

• Ga met bevers in kleine groepjes zoeken, laat ze niet alleen lopen.
  • Bevers die het echt héél eng vinden, kun je laten helpen met geluiden maken.
Lees 4830 keer Laatst aangepast op vrijdag, 31 juli 2020 11:28

Expressie