Dweilhockey

Het doel van het activiteit is om de grond te dweilen in een leuke competitievorm.

De bedoeling is om met de dweil doelpunten te scoren. Het speelveld bestaat uit twee stoelen, tegen over elkaar, met de dweil in het midden. Aan de zij lijn van het speelveld zitten de kinderen verdeeld in twee groepen met allemaal een eigen nummer.

Bij ieder doel liggen 2 stokken (op heup hoogte) dat is als het ware de hockey stick en dat is middel waarmee getracht moet worden om de dweil in het goal van de tegenstander te krijgen. Het staflid vertelt een verhaal waar nummers in voor moeten komen.

Voorbeeld: Er waren eens 2 tuinkabouters. De nummers 2 moeten nu reageren, ze springen op rennen naar hun eigen goal pakken de stok en moeten nu proberen om de dweil in het goal van de tegenstander te krijgen.

• 2 Stokken op heuphoogte (denk aan oude bezemsteel)
  • Dweil
  • 2 Stoelen
  • Banken voor de kinderen (aan de zijlijn)
  • Inspiratie voor een leuk verhaal

Let op dat men de stok laag houdt.

Lees 2438 keer Laatst aangepast op woensdag, 27 maart 2019 14:26

Sport & Spel