Geheugen waterkimspel (waterspel)

Naam activiteit

Laat verschillende bootmaterialen in één minuut zien. Doe een laken over de materialen en met de hele ploeg moeten de deelnemers proberen om zoveel mogelijk voorwerpen die zij met elkaar gezien hebben, op te schrijven.

Een kimspel is een verzamelnaam voor allerlei spellen waarbij je je zintuigen moet gebruiken. Het is vernoemd naar ene Kimball O'Hara, uit een boek van Joseph Rudyard Kipling. Deze Kimball, roepnaam Kim, werd opgeleid om spion te worden. Een onderdeel van z'n opleiding was observeren en onthouden. Er zijn veel spellen rondom dit verhaal en deze persoon te verzinnen. Afhankelijk van hoe moeilijk of makkelijk je het maakt, kan een kimspel gebruikt worden voor alle denkbare leeftijdsgroepen. Afzonderlijke kimspellen kunnen ook gebruikt worden als postenspel.

Laat verschillende bootmaterialen artikelen in één minuut zien. Doe een laken over de materialen en met de hele ploeg moeten de deelnemers proberen om zoveel mogelijk voorwerpen die zij met elkaar gezien hebben, op te schrijven.

Varianten

• 1 persoon kiest een voorwerp dat onder het laken ligt en probeert deze te omschrijven of te tekenen. Wie raadt het voorwerp als eerste?
  • Speel dit spel met de verschillende ploegen tegen elkaar en geef elk goed antwoord een punt. Welke ploeg wint de competitie?

5 tot 10 minuten.

• Verschillende bootmaterialen (ongeveer 20)
  • Laken
  • Stopwatch
  • 5x Pennen en papier

• Kijk voor meer kimspelen op Kimspelen.
  • Moeilijkheidsgraad voor oudere speltakken: leg verschillende zeiltermen (met of zonder uitleg) op een dienblad. Leg er, na een minuut, een theedoek overheen. Wie kan alle termen + correcte uitleg geven?
Lees 1433 keer Laatst aangepast op vrijdag, 13 september 2019 12:16

Sport & SpelUitdagende Scoutingtechnieken