maandag, 31 augustus 2015 02:00

Geheugen Kimspel

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Laat verschillende levensmiddelen, gereedschappen en huishoudelijke artikelen in één minuut zien. Doe een laken over de materialen en samen met hun ploeg moeten de deelnemers proberen om zoveel mogelijk voorwerpen die zij met elkaar gezien hebben op te schrijven. 

Beschrijving van de activiteit

Een kimspel is een verzamelnaam voor allerlei spellen waarbij je je zintuigen moet gebruiken. Het is vernoemd naar ene Kimball O'Hara, uit een boek van Joseph Rudyard Kipling. Deze Kimball, roepnaam Kim, werd opgeleid om spion te worden. Een onderdeel van zijn opleiding was observeren en onthouden. Er zijn veel spellen rondom dit verhaal en deze persoon te verzinnen. Afhankelijk van hoe moeilijk of makkelijk je het maakt, kan een kimspel gebruikt worden voor alle denkbare leeftijdsgroepen. Afzonderlijke kimspellen kunnen ook gebruikt worden als postenspel.

  • Eén persoon kiest een voorwerp dat onder het laken ligt en probeert deze te omschrijven of te tekenen. Wie raadt het voorwerp als eerste?
  • Speel dit spel met de verschillende ploegen tegen elkaar en geef elk goed antwoord een punt. Welke ploeg wint de competitie?

Voorbereidingstijd

5 tot 10 minuten.

Benodigd materiaal

  • Verschillende  levensmiddelen of gereedschappen of huishoudelijke artikelen
  • Laken.
  • Stopwatch.
  • 5x pennen en papier.

Tips

Lees 3581 keer Laatst aangepast op zondag, 13 juni 2021 14:29
Log in om reacties te plaatsen