zaterdag, 07 oktober 2023 20:26

Verf op een rij!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

In estafette vorm, door een parcour, proberen zo snel mogelijk vier op een rij te krijgen met in verf gedoopte sponzen! 

Beschrijving van de activiteit

We kennen het spelletje allemaal wel, vier op een rij. Maar hoe leuk is het om er een estafette spel van te maken en ook nog eens verf toe te voegen. 

Maak op canvas (of een groot vel papier) een raster. Dit raster is het speelveld voor vier op een rij. Zet een parcours uit welke eindigd bij dit raster. 

De groep wordt verdeeld in groepjes (nesten) en stellen zich op in een rij. Een voor een moeten de welpen een parcour afleggen, halverwege het parcours komen ze een leiding tegen die een spelletje steen/papier/schaar met ze speelt. Als ze het spelletje steen/papier/schaar winnen, verdienen ze een spons welke ze aan het einde van het parcours nodig hebben. Verliezen ze het spelletje? Dan moeten ze achteraan aansluiten bij hun groep. Als ze winnen, en dus een spons verdiend hebben, mogen ze de rest van het parcours afmaken. Aan het einde van het parcours staan bakken met verf, ze mogen nu hun verdiende spons in de verf dopen en deze in een raster proberen te gooien. Het team wat als eerste vier op een rij heeft, wint! 

Benodigd materiaal

Canvas of papier met een raster 

Verf

Sponzen 

Spullen voor een parcours 

Tips

Verdun de verf met water! Hierdoor heb je minder verf nodig en is het makkelijker om de sponzen goed vol te laten zuigen met verf waardoor het gooien makkelijker wordt. 

Aanvullende informatie

Lees 734 keer Laatst aangepast op maandag, 09 oktober 2023 17:27
Log in om reacties te plaatsen