zondag, 04 september 2022 12:58

Woudlopersnamen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Het stilstaan bij en waarderen van elkaars kwaliteiten.

Beschrijving van de activiteit

Waar wij als scouts insignes, kwalificatietekens en waarderingstekens kunnen verdienen, verdienen de jonge woudlopers speciale titels op basis van hun prestaties. Sta stil bij elkaars kwaliteiten en verzin voor elk stamlid een echter woudlopersnaam. Dit kan in 3 stappen:

 1. Brainstormen: Leg voor ieder stamlid een papier klaar met daarop zijn/haar naam. Iedereen krijgt een pen en probeert bij elk vel een goede eigenschap of memorabel moment op te schrijven. (draai met de klok mee)
 2. Samenvatten en verdiepen: Iedereen krijgt een vel van een ander en kijkt goed wat de anderen opgeschreven hebben. Zie je verbindingen? een centraal thema? Schrijf dit op het blad erbij.
 3. Woudlopersnaam bedenken: Bedenk nu een passende woudlopersnaam (zie voorbeelden maar probeer het wel gezellig, leuk en positief te houden!)

Maak tot slot een passende oorkonde/foto/collage/onderscheiding/waarderingsteken bij de naam.

Voorbeeld namen (bron: Duckpedia

 • Z.W.E.R.F.D.O.D.O. – Zeer Weetgierige En Rasechte Formidabele Dieren Onderzoeker in het Kwadraat
 • B.R.A.L.L.E.N.D.E. B.U.L.L.E.B.A.K. – Breedsprakige en Robuuste Afdwinger van Lovenswaardige Listigheid, Eindeloos Nijver Doorzettingsvermogen en Eerlijkheid, tevens Bestrijder van Uitzonderlijk Lafhartige Luisheid, Ergerniswekkend Broddelwerk en Amateuristische Knoeierij
 • D.R.U.I.L.H.A.N.N.E.S. – Doortastend Raadplegende Uitpluizer van Indianenverhalen met een Langvergeten Historische Achtergrond over Nachtelijke Narigheid met een Edelmetalen Schat
 • P.U.I.K.B.U.I.K. – Plechtige Uitzetter van Interessante Karweitjes in de Buitenlucht voor Uniformdragende Intelligente Kinderen
 • F.L.U.B.B.E.R.W.A.N.G. – Fantastisch Lesgevend, Uitzonderlijk Begaafd Begeleider van Ecologische Reisjes en Waakzaam Aanklager van Natuur Grievers.
 • M.E.R.G.P.I.J.P. – Meervoudig Erkend Raadgever bij Grote Paleontologisch Interessante Jeugd Projecten

Benodigd materiaal

 • Pen en papier
 • Eventueel knutselspullen

Veiligheid

Het gaat er bij deze activiteit om elkaars kwaliteiten en positieve eigenschappen te erkennen. Probeer het dus vooral gezellig, leuk en positief te houden!

Aanvullende informatie

Lees 1237 keer Laatst aangepast op donderdag, 20 oktober 2022 00:34
Log in om reacties te plaatsen