woensdag, 26 januari 2022 21:42

Rol de dobbelsteen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het doel van het spel is om door goed op te letten en logisch na te denken , de geheime tekens te raden

Thema intro:

Noa klopt aan bij het huis Stanley en roept gefrustreerd: "mijn tablet is kapot!" Stanley is heel goed met techniek en wil wel even meekijken en Stuiter wil ook wel helpen. Gelukkig blijft Stanley rustig. Hij gaat heel systematisch te werk. "wat deed je voordat het beeld zwart werd?" Maar Noa weet het niet meer precies. Stanley stelt voor om te beginnen met de tablet opnieuw op te starten. En ja hoor doet het weer! Noa is gelukkig en heeft geleerd door rustig te blijven en stap voor stap naar een oplossing te kijken je vaak heel ver komt. Stanley heeft een leuk spel om dit te oefenen met een dobbelsteen.

Voordat je begint:

 • Plaats de flipover of het whiteboard ergens waar iedereen het tijdens het spel kan zien.
 • Leg de dobbelsteen in een ruimte die je niet voor andere activiteiten gebruikt. 

Beschrijving van de activiteit

Gooi de dobbelsteen

 1. De leiding die het spel leidt, moet twee of drie bevers/welpen vragen om een teken af te spreken dat de dobbelsteen gegooid moet worden en dat iedereen een opdracht moet uitvoeren.
  • Bijvoorbeeld elke keer dat iemand stopt om zijn schoenveter te strikken of elke keer dat iemand niest.
 2. De bevers/welpen die de tekens hebben gekozen, moeten de leiding die de activiteit leidt vertellen wat de tekens zijn, maar ze moeten voor iedereen geheim blijven.
 3. Alle bevers/welpen moeten met elkaar zes leuke opdrachten kiezen, één voor elk nummer op de dobbelsteen. Bedenk ook een leuke ICT opdracht
  • Dans bijvoorbeeld als een dwaas in het rond of beweeg heel snel door de kamer. Zorg ervoor dat iedereen alle opdrachten kan uitvoeren.
  • Bijvoorbeeld noem een merk van een computer apparaat wat nog niet is genoemd (HP, Trust, Logitech)
 4. De leiding die de activiteit leidt, moet de opdrachten op het bord schrijven en nummeren.
 5. De leiding die de activiteit leidt, moet iedereen eraan herinneren dat er geheime tekens zijn die betekenen dat het tijd is om de dobbelsteen te gooien en een opdracht uit te voeren
  • Vertel de andere bevers/welpen niet wat de tekens zijn!
 6. Als een opdracht is uitgevoerd ga je gewoon verder met andere dingen zoals limonade drinken of een ander spel. Totdat er weer een teken wordt gegeven dan voer je direct de bijbehorende opdracht uit,
 7. Telkens wanneer het teken gegeven wordt, moet de bever/welp die het teken heeft gekozen, iemand vertellen om de dobbelsteen te gooien.
  • De leiding die de activiteit leidt, moet ervoor zorgen dat bevers/welpen zich aan de regels houden en alleen echte tekens herkennen.
   Ze kunnen ook bevers/welpen waarschuwen als ze hun teken niet opmerken.
 8. Iedereen moet de opdracht uitvoeren van het nummer waarop de dobbelsteen terechtkomt.
 9. Alle bevers/welpen moeten samenwerken om te proberen de geheime tekens te achterhalen. Ze kunnen proberen hun ideeën te testen, ze kunnen bijvoorbeeld iets zeggen waarvan ze denken dat het een teken is en kijken wat er gebeurt.
  • Zelfs de bevers/welpen die teken hebben bedacht, kunnen proberen de tekens te achterhalen die de andere bevers/welpen hebben gekozen.

Het doel is door goed op te letten en logisch na te denken kun je de geheime tekens raden

Lees 689 keer Laatst aangepast op donderdag, 31 maart 2022 14:13
Log in om reacties te plaatsen