dinsdag, 19 oktober 2021 20:22

Hét Spel/Het briefjesspel/ het spel met de hoge hoed/het spel met de pan

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Een leuk kampvuurspel voor de oudere speltakken (Explorers en ouder)

Beschrijving van de activiteit

Iedere deelnemer krijgt twee briefjes en schrijft daar op:

  • De naam van een (bekend/binnen jullie scoutinggroep) persoon op. Handige regel is wel dat iedereen in het gezelschap de personen op de briefjes kent.
  • Een zelfstandig naamwoord… (kan vanalles zijn, wij hadden bijv. een keer fotosyntese, of regenboog op een briefje staan ?)

De beschreven briefjes worden dubbelgevouwen en gaan allemaal in een pan/hoed/zak/of wat dan ook.

Het spel wordt gespeeld in 2 tot 4 teams. Maak teams van het circa 3 spelers

En dan begint de pret. Meestal spelen wij drie rondes rondom het kampvuur.

Het spel:

Ronde 1 = Omschrijven zonder de naam of deel van de naam/het woord te gebruiken: De eerste deelnemer van het beginnende team pakt, zodra de 30 seconden in gaan (countdown op timer starten), een briefje uit de mand en omschrijft de persoon/woord op het briefje. Zodra het goed is geraden, wordt het briefje door het team ingenomen en wordt een volgend briefje omschreven. Dit gaat net zo lang door tot de 30 seconden voorbij is.

Daarna is het volgende team aan de beurt om zoveel mogelijk briefjes te verdienen. Zijn alle teams aan de beurt geweest maar is het mandje nog niet leeg, dan is de tweede speler uit het eerste team aan de beurt. Dit gaat net zo lang door tot het mandje met briefjes leeg is. De briefjes per team worden geteld en genoteerd als punten. Alle briefjes gaan opgevouwen terug in het mandje.

Ronde 2 = Omschrijven met 1 woord: Het spel gaat hetzelfde als in ronde 1 alleen mag de bekende persoon dit keer nog maar met 1 woord worden omschreven. De spelers moeten nu beroep doen op hun geheugen! Aan het eind worden de punten weer genoteerd.

Ronde 3 = Uitbeelden: Het spel gaat hetzelfde als in ronde 1 alleen moet de bekende persoon dit keer worden uitgebeeld. Ook hierbij helpt een goed geheugen! Het team met de meeste totaalpunten wint.

Extra hilarische tip: gooi er een vierde ronde in, waarbij alleen geluiden gebruikt mogen worden!

Benodigd materiaal

  • 1 pan of mand
  • Spelers
  • Pen en papier
  • Timer (bijvoorbeeld digitale kookwekker of timer op smartphone)

Aanvullende informatie

Lees 6133 keer Laatst aangepast op woensdag, 15 juni 2022 21:24
Log in om reacties te plaatsen