maandag, 31 augustus 2015 02:00

Het Jefke de sneeuwman spel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Ervoor zorgen dat Jefke zijn neus terug krijgt

Beschrijving van de activiteit

Verhaal:

Jefke de sneeuwman heeft deze zomer zijn een auto ongeluk gehad en is zo zijn neus (wortel) verloren. Het is aan jullie om Jefke terug de mooiste neus te geven, zodat hij weer een echte sneeuwman wordt.


Spel:
De groep wordt ingedeeld in 2 teams. Ieder team krijgt een wortel (prothese neus), deze moeten ze beschermen. ieder team vindt dat zijn neus het beste bij Jefke past en kunnen enkel hun wortel op Jefke gaan zetten door de wortel van het andere team af te gaan pakken.
Beide teams hebben een kamp waar ze hun wortel in verstopt hebben. Ze kunnen dit kamp verdedingen door sneeuwballen te gooien op het andere team. Elke persoon die geraakt is moet 5 tellen als een sneeuwman gaan staan en kan dan weer verder.
Het team dat de wortel van het andere team terug in zijn kamp kan brengen zonder geraakt te worden, en hun eigen wortel op Jefke kan zetten heeft gewonnen.
Maar als het team de wortel van team B genomen heeft, en bezig is met het terug naar zijn kamp te brengen, mag team A deze gewoon terug afnemen door met sneeuwballen te gooien.

Extra regels:

  • Er moet altijd minstens 1 iemand zijn die aanvalt, niet iedereen mag de hele tijd verdedigen
  • Als je aangegooit wordt binnen een straal van 5 meter rond het kamp van het andere team moet je eerst terug naar je eigen kamp
  • Als er iemand van het andere team begonnen is met het zoeken van de wortel kan je deze pas na 10 tellen verdrijven, dan had je maar beter moeten verdedigen

Variaties:

  • je kan dit spel ook met meerdere teams spelen
  • De leiding kan yeti spelen: yeti's kunnen tegen alle spelers sneeuwballen gooien EN ook proberen wortels te stelen en deze dan op een totaal random plaats te gaan verstoppen.

Benodigd materiaal

  • Sneeuw
  • Zaken om een kamp te maken: takken, kegels, sneeuw,...

Tips algemeen

  • Zorg na afloop voor warme chocomelk, de kinderhandjes kunnen wat opwarming gebruiken :)
Lees 2170 keer Laatst aangepast op dinsdag, 06 oktober 2015 20:12
Log in om reacties te plaatsen