Print deze pagina
zondag, 22 augustus 2021 12:43

Bouwen aan Hotsjietonia

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Bevers en hun ouders maken kennis met de ‘huizen’ in Hotsjietonia (en hun bewoners).

Beschrijving van de activiteit

Themaverhaal:

Stuiter is helemaal enthousiast om aan het nieuwe Scoutingseizoen te beginnen. Maar het is zo leeg in Hotsjietonia. Waar zijn alle huizen gebleven? De Bevers vragen hun ouders om te helpen Hotsjietonia op te bouwen. 

De Bevers gaan samen met hun ouders de huizen van Hotsjietonia bouwen. Als alle huizen zijn gebouwd is er een kleine activiteit in ieder huis. 

Voorbereiding:

Verdeel de Bevers in 6 groepjes. Ieder groepje gaat 1 van de huizen van Hotsjietonia bouwen. Informeer de ouders hierover, zodat ze gereedschap mee kunnen brengen naar de opkomst. 

Print en lamineer een aantal plattegronden van Hotsjietonia. 

De activiteit:

Ieder groepje van Bevers (+ hun ouders) gaat een huis bouwen uit Hotsjietonia. Met 4 pallets heb je al een ‘redelijke’ basis voor een huis. Natuurlijk worden de huizen ook ingericht en heeft ieder huis natuurlijk speciale kenmerken die bij het huis horen (bv. Een kraaiennest voor het huis van Sterre en Steven Stroom en een moestuintje bij Rozemarijn en Professor Plof). 

Als alle huizen klaar zijn, dan gaan de Bevers bij elkaar op bezoek. Per huisje doen ze hier een kleine activiteit.

  • Huis 1: Rozemarijn en Professor Plof: Hier drinken de Bevers een glaasje ranja/ water. 
  • Huis 2: Noa: Hier doen de Bevers en ouders een kennismakingspelletje (bv. “Ik gooi de bal naar…). 
  • Huis 3: Keet en Fleur Kleur: In het huis van Keet en Fleur Kleur hangt natuurlijk veel kunst aan de muur. Iedere Bever maakt hier een mooie tekening voor.
  • Huis 4: Sterre en Steven Stroom: De Bevers en ouders maken mooie foto’s van alle huizen en sturen die naar de ouders of opa’s en oma’s die thuis zijn gebleven
  • Huis 5: Stanley Stekker: Samen maken de Bevers en ouders hier een vlag van hun Scoutinggroep en hangen deze in de vlaggenmast.
  • Huis 6: Bas Bos en Rebbel: Voor een wandelingetje in de natuur is Bas Bos en Rebbel altijd wel te porren. De bevers maken een kort rondje om het clubhuis en ontdekken de natuur op een paar plekjes waar ze anders niet zo snel zouden komen.

Benodigd materiaal

Veel pallets en/ of hout. Gereedschap (zagen, hamers, tangen, etc.) en spijkers. Plattegrond en beschrijvingen van Hotsjietonia (ter inspiratie)

Veiligheid

Let op de veiligheid ten aanzien van het gebruik van gereedschap. 

Tips

Als leiding kun je al voor het huitzen bouwen zelf het dorpsplein hebben gemaakt (en daar vlag hijsen) en een (gepioneerde) speeltuin klaarzetten

Lees 1286 keer Laatst aangepast op zondag, 05 september 2021 16:16

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen