woensdag, 12 mei 2021 21:30

Reflectie / Reflector route

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een leuke route lopen in het donker.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Het is donker bij de Nishaani-plaats. Mowgli en Shanti zien geen hand voor ogen als Mang aan komt vliegen Shanti is helemaal verbaast: "Het is donker! Hoe zorg jij er nou voor dat je niet tegen bemen aan vliegt? Mang antwoord dat hij niet kijkt met zijn ogen maar dat hij geluid maakt en aan de weerkaatsing van het geluid weet waar de bomen staan.. Maar Mowgli en Shanti vinden het maar moeilijk om door het bos te lopen met luisteren waar de bomen staan als Bagheera met een idee komt. Bagheera heeft gezien dat als ze bij het kampvuur zitten de ogen van sommige dieren weerkaatsten. Daar kunnen we wel wat mee!. Snel vraagt ze Mowgli en Shanti zaklampen op te zoeken terwijl ze aan Mang vraagt reflectoren op te hangen

De activiteit

Zoals de naam al duidelijk maakt, is dit een route die gelopen wordt door diverse reflectors te zoeken. Meestal worden in een bos dat op de route ligt een aantal reflectors opgehangen, die met behulp van een zaklamp gevonden moeten worden.  Op deze manier vinden de groepen de weg door het bos.

Variant

De deelnemers gaan in koppels op zoek naar 4 verstopte posten. Iedere post is op te sporen m.b.v. reflectoren. De reflectoren vormen een gesloten route. bij een dubbele reflector bevindt zich een post binnen de 30 meter. Na het zetten van een teken op de deelnemerskaart gaat men weer op zoek naar de volgende post. Degenen met de meeste tekens heeft gewonnen. Uitbetaling in spekjes???

Benodigd materiaal

  • Een route
  • Reflectoren 
  • Zaklamp

Benodigd materiaal variant:

  • 40 strips reflector (kentekenplaat)
  • sisaltouw
  • deelnemerskaarten
  • 4 stempels/tekens voor posten

Veiligheid

Vaak is diepte in het donker lastiger te zien, doordat bosgrond ongelijk is is een rustig looptempo aan te raden om verzwikte enkels te verkomen

Tips

Aangezien het niet bekend is of deze route aan het begin of het eind van de tocht is opgenomen, is het belangrijk om de zaklampen een beetje te sparen tijdens de rest van de tocht!

Aanvullende informatie

Lees 1598 keer Laatst aangepast op zondag, 01 oktober 2023 15:34
Log in om reacties te plaatsen