zondag, 02 mei 2021 16:47

Vuilniszakken stapelen

Bouw een zo hoog mogelijke toren van vuilniszakken gevuld met water.

Hathi is een hele grote olifant. Kun jij een toren bouwen die even groot is? Om dit record te zetten of te breken, moeten jullie een toren bouwen van water. Een toren bouwen van water?! Kan dat wel? Met behulp van vuilniszakken en duct tape is dit mogelijk. Vul een vuilniszak met (sloot)water en knoop de vuilniszak dicht. Maak de gevulde vuilniszakken aan elkaar vast met dupt tape en bouw op deze wijze een toren. Wie bouwt de hoogste toren?

Bewijs

Maak een filmpje waarop het hele bouwwerk te zien is, er een rolmaat langs het bouwwerk wordt gehouden en er ingezoomd wordt op de rolmaat bij het hoogste punt van de toren. Het filmpje mag niet worden bewerkt.

• Het bouwwerk mag alleen bestaan uit de hierboven beschreven materialen.
  • Alle gebruikte materialen moeten duidelijk zichtbaar zijn.
  • De toren moet op zichzelf staan.
  • De vuilniszakken mogen alleen gevuld zijn met vloeibaar water (en dus niet met een vastere vorm van water, zoals ijs).
  • De hoogte van de toren telt en de hoogte wordt gemeten vanaf de grond omhoog (de toren mag dus niet op horizontaal op de grond liggen).
  • Alleen welpen mogen de toren van vuilniszakken bouwen.
  • Bij een gelijke eindstand, wint de horde die als eerste het record instuurde.

• Vuilniszakken
  • (sloot)water
  • Duct tape
  • Rolmaat
  • Camera

• Let op de veiligheid van de welpen tijdens het bouwen.
Lees 33 keer Laatst aangepast op zondag, 02 mei 2021 17:21

Uitdagende Scoutingtechnieken