Print deze pagina
zaterdag, 01 mei 2021 23:04

Strava Scrabble

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Scrabble er met je afdeling op los in Strava; loop een route en in de app zie je vanzelf je letter verschijnen.

Beschrijving van de activiteit

Scrabble is een letterspel dat wereldwijd wordt verkocht. Het is een bordspel voor twee tot vier spelers of spelerteams waarbij met een gegeven aantal willekeurige letters woorden moeten worden gelegd op een speelbord.

Tijdens stava scrable leg je niet de letters op het bord maar 'schrijf' je ze in een wandel app als Strava en met alle letters samen moeten er bestaande woorden worden gevormd. Het is de kunst een zo hoog mogelijke score te behalen.

Woorden/ letters scrabbelen al wandelend door de wijk. Elke losse letter is 1 punt, elk woord is het aantal letters keer zichzelf. Als je het woord 'SCOUT' weet te wandelen krijg je dus 5 punten.

De jeugdleden kunnen een prijsje winnen voor meeste punten, langste woord, maar je kunt ook denken aan origineelste, grappigste etc. De jeugdleden leveren het aan eind van opkomst / afgesproken tijd de letters in als screen shots in een documentje

Benodigd materiaal

Veiligheid

  • Vermeid drukke wegen en overweeg echt gevaarlijke wegen te disqualificeren.
  • Doe dit spel het liefst overdag.

Tips

  • Dit spel is heel goed op 1,5 meter uit te voeren.
  • Door dit spel op een zichtbare locatie te doen zoals in een stad ben je ook zichtbaarder voor je omgeving. Let dan natuurlijk wel op de drukte en deze tip is dus alleen na Corona van toepassing.
  • Zorg dat iedereen mee kan doen; ook diegene die geen internet, oude modellen, of weinig stroom hebben. Doe dit door groepjes te vormen.
  • Wanneer de omgeving van jouw clubhuis niet veel wegen en paden bevat, overweeg dan om een andere startlocatie te maken.
Lees 829 keer Laatst aangepast op zondag, 30 mei 2021 11:25
Log in om reacties te plaatsen