zondag, 18 april 2021 15:45

Vertel het je knuffelvriend!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Eerste stappen zetten om gedachten onder woorden te brengen en oplossingen te zoeken. Zo kun je delen wat je niet direct tegen een ander durft te zeggen.

Beschrijving van de activiteit

Je hebt verschillende knuffels met een zakje op hun buik. Dit zakje is bedoeld om piekergedachten of dingen die je wel wilt delen maar niet zo goed durft, met je knuffel te kunnen delen. De leiding praat af en toe met de knuffel om te kunnen weten wat er in de groep speelt zodat ze in het spel er rekening mee kunnen houden. Dit is wel erg belangrijk om in de introductie van de knuffelvriend te vertellen.

Het kan een algemene knuffel zijn. Toffer is het een uitvoering van een personage van het bever of welpen verhaal. Een personage die niet een grotere rol in het thema verhaal heeft. Een voorbeeld is Hond of  Poes in Hotsjietonia. In het Welpen verhaal zijn er ook figuren die nog niet door de leiding gespeeld worden. Deze figuren kun je ook als knuffel in je thema verhaal betrekken. 

Benodigd materiaal

  • Knuffel met zakje of pot.
  • luisterend oor. En ogen die zien.

Veiligheid

  • Ga zorgvuldig met de gegeven informatie om. Laat het kind zijn/haar verhaal vertellen en luister. Dit is echt het belangrijkste.  
  • Kleine ruzietjes en irritaties zijn dan sneller uit de lucht. 
  • Als je stappen gaat ondernemen neem dan zeker het kind mee in het proces. Neem eventueel als leiding contact op met de vertrouwenspersoon van de groep.

Tips

Aanvullende informatie

Lees 713 keer Laatst aangepast op zondag, 12 juni 2022 10:44
Log in om reacties te plaatsen