maandag, 31 augustus 2015 02:00

Ei bakken met hindernissen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Doel van deze activiteit is om explorers te stimuleren om meer gebruik te maken van hun mogelijkheden. Explorers worden uitgedaagd om over hun eigen grenzen heen te gaan en dingen te doen die ze zelf niet zo snel aan zouden pakken. Deze activiteit is erg geschikt om als begeleiding te organiseren en te stil te staan bij de rollen in de afdeling. Ook geschikt als samenwerkingopdracht.

Beschrijving van de activiteit

De essentie van deze activiteit is dat bij iedereen zijn sterkste eigenschap wordt uitgeschakeld. Iemand die veel praat mag niets zeggen. Iemand die veel met zijn handen werkt mag zijn handen niet gebruiken. Iemand die zonder te denken meteen aan de slag gaat, is verlamd en kan alleen praten.
De groepsopdracht: bak binnen een half uur een ei boven een vuurtje.

Benodigd materiaal

Een ei. Verder zoeken ze het maar uit. In elke blokhut is wel een pan te vinden, ligt hout om vuur van te maken, zijn lucifers aanwezig en dergelijke. Het is aan de deelnemers om het materiaal te verzamelen, hout te hakken, vuur te stoken en een ei te bakken.

Tips

Zorg goed voor sociale veiligheid. De explorers zullen zich kwetsbaar moeten opstellen om iets te doen wat ze normaal gesproken niet zo snel zouden doen. Maar als degene die altijd de grootste mond heeft niets mag zeggen, dan moet iemand anders dat dus gaan doen ...

Veiligheid

  • Een goede nabespreking is belangrijk. Het gaat er niet zozeer om of er een gebakken ei komt, maar wel over welke rol mensen aannemen.
  • Maak de groep niet te groot. Met meer als 8 mensen is het minder succesvol.
Lees 3235 keer Laatst aangepast op zondag, 15 september 2019 10:40
Log in om reacties te plaatsen