dinsdag, 29 september 2020 15:33

Eilanden roven

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Naspelen van ontdekking avonturen.

Beschrijving van de activiteit

Sterre Stroom vaart op haar schip de hele wereld over. Ze heeft daardoor al veel mooie plekken ontdekt, avonturen beleefd en mooie souveniers meegenomen. Sterre vertelt dat zij niet de eerste wereld reizigster is: al lang geleden begon men landen te verkennen, handel te drijven en land te veroveren, vooral voor zilver, goud en kruiden. Als handel niet lukte probeerden ze het land te veroveren. Sterre heeft ook heel veel spannende verhalen over deze avonturen gelezen.

Stuiter vindt het wel spannend al die ontdekkingsreizen: Vooral het veroveren van andere landen lijkt hem spannend. Sterre stelt hem voor om het te gaan spelen en helaas zijn dit keer de onderhandelingen tussen de verschillende eilanden zijn niet gelukt. Kunnen de bevers helpen met het roven van de andere eilanden?

Maak groepjes die allemaal een eigen kleur hebben. Je tekent eilanden met stoepkrijt op de vloer en deze ga je roven. Er staat een beschermer op en die tikt wie erin wil komen. Als je erin bent zonder getikt te worden dan mag je een voorwerp van jouw kleur in het eiland leggen. Een eiland wordt veroverd door te kijken welke kleur er het meeste in ligt. Als je eerder wil stoppen kunnen je zeggen welk eiland er 4 of 3 van dezelfde kleur wint.

Een moeilijkere variant is met wegleggen van andere kleuren door middel van het team dat er op staat. Bijvoorbeeld blauw kan de andere kleuren die hij heeft bij geel of groen neerleggen. Een lekker chaotisch spel is leuk.

Benodigd materiaal

  • Stoepkrijt/hoepels/fietsbanden
  • Iets om in de eilanden te leggen

Veiligheid

  • Kies voor de voorwerpen die ze in de eilanden moeten leggen voorwerpen die niet hard of scherp zijn. Ook mogen ze niet gegooit worden maar moeten ze er in worden gelegd.
  • Opletten na verloop wordt het een beetje chaotisch. Als er veel discussie zijn eerder stoppen of met papier schaar oplossen.

Tips

  • Laat ze een eigen eiland[teken] maken uit elkaar met stoepkrijt.
  • Stoepkrijt kan vervangen worden door hoepels en een bal.
  • Je kan er voor kiezen elke bever zijn eigen eiland te geven of je gaat teams maken. Elk team krijgt dan zijn eigen kleur en zij moeten dan zorgen dat ze zoveel mogelijk geel in de ander eiland krijgen.
  • Als je weinig van een bepaalde kleur hebt kun je er voor kiezen dat ze per team iets gaan zoeken wat je makkelijk voor handen hebt, zoals takjes, bladeren en steentjes.
Lees 1276 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 11:45
Meer in deze categorie: « Halloween Restaurant De zijderoute »
Log in om reacties te plaatsen